Gastronomi Atölyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği


Özdemir H.

Laboratuvar ve Atölyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği, Prof. Dr. Zübeyde Özlem PARLAK BİÇER, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.145-160, 2024

  • Yayın Türü: Kitapta Bölüm / Mesleki Kitap
  • Basım Tarihi: 2024
  • Yayınevi: Akademisyen Kitabevi
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Sayfa Sayıları: ss.145-160
  • Editörler: Prof. Dr. Zübeyde Özlem PARLAK BİÇER, Editör
  • Kayseri Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Endüstriyel mutfaklar, yiyecek ve içecek sektöründe üretimin gerçekleştiği en önemli bölümlerden biridir. Çalışanların emeğine dayanan ve zamana karşı yetişmesi gereken pek çok faaliyet bir arada yürütülür. Tüm bu iş ve işlemler farklı farklı tehlikelere de sahiptir. Öğrencilerin güvenli çalışma alışkanlığını kazanacağı yerler, gastronomi atölyeleridir. Gastronomi atölyelerinde, öğrencilere satın alma aşamasından ön hazırlığa, pişirme tekniklerinden sunuma kadar tüm süreçler hakkında bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırılması hedeflenmektedir. Tüm bunların yanında, öğrencilere kazandırılacak güvenli çalışma alışkanlığı, ilerdeki meslek yaşamlarında, hem kendi hem de çalışma arkadaşlarının güvenliğini, öncelikleri arasına almalarını da sağlayacaktır