Gastronomi Atölyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği


Özdemir H.

in: Laboratuvar ve Atölyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği, Prof. Dr. Zübeyde Özlem PARLAK BİÇER, Editor, Akademisyen Kitabevi, Ankara, pp.145-160, 2024

  • Publication Type: Book Chapter / Chapter Vocational Book
  • Publication Date: 2024
  • Publisher: Akademisyen Kitabevi
  • City: Ankara
  • Page Numbers: pp.145-160
  • Editors: Prof. Dr. Zübeyde Özlem PARLAK BİÇER, Editor
  • Kayseri University Affiliated: Yes

Abstract

Endüstriyel mutfaklar, yiyecek ve içecek sektöründe üretimin gerçekleştiği en önemli bölümlerden biridir. Çalışanların emeğine dayanan ve zamana karşı yetişmesi gereken pek çok faaliyet bir arada yürütülür. Tüm bu iş ve işlemler farklı farklı tehlikelere de sahiptir. Öğrencilerin güvenli çalışma alışkanlığını kazanacağı yerler, gastronomi atölyeleridir. Gastronomi atölyelerinde, öğrencilere satın alma aşamasından ön hazırlığa, pişirme tekniklerinden sunuma kadar tüm süreçler hakkında bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırılması hedeflenmektedir. Tüm bunların yanında, öğrencilere kazandırılacak güvenli çalışma alışkanlığı, ilerdeki meslek yaşamlarında, hem kendi hem de çalışma arkadaşlarının güvenliğini, öncelikleri arasına almalarını da sağlayacaktır