Dr. Öğr. Üyesi MERVE ONUR


Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

E-posta: merveonur@kayseri.edu.tr
İş Telefonu: +90 0352 432 3400
Fax Telefonu: +90 0352 432 3400
Web: https://avesis.kayseri.edu.tr/merveonur
Ofis: 21057
Posta Adresi: merveonur@kayseri.edu.tr

Metrikler

Yayın

31

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

3

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

3

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

17

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

47

H-İndeks (Sobiad)

4

Atıf (Diğer Toplam)

43

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2022

2018 - 2022

Doktora

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Benlik uyumu, Türk mutfağı marka değeri ve sadakati ile gastronomi amaçlı seyahat niyeti ilişkisinin incelenmesi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

2018

2018

Yüksek Lisans

Ortaöğretimde yiyecek-içecek hizmetleri programında öğrenim gören öğrencilerin gıda güvenliği bilgi düzeyi ve uygulama davranışlarının belirlenmesi: Ankara ilinde bir araştırma

Gazi Üniversitesi

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2016 - 2025

2016 - 2025

Dr. Öğr. Üyesi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (GMS524)

Dönem Projesi

Lisans

Lisans

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Beslenme İlkeleri

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş (GMS115)

Mezuniyet Projesi (GMS402)

Gastronomi Yazarlığı (GMS429)

Dünya Mutfak Kültürü (GMS304)

Gıda Muhafaza Teknikleri (GMS311)

Pastacılık ve Çikolata Yapım Teknikleri (GMS336)

Baharat ve Kahve Kültürü (GMS231)

Beslenmenin Temel İlkeleri (GMS117)

Makaleler

Tümü (19)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Gastronomi Temelli Kültürel Miras Deneyimi, Aidiyet Duygusu ve Kültürel Kimlik Arasindaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Onur M.

INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD2025), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2025, (Yayınlanmadı)

2022

2022

2. Destinasyon Pazarlamasında Tur Operatörlerinin Yerel Mutfak Tanıtım Performansı: Instagram Örneği

ONUR M., ŞEN R.

3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS (ITTD22), 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. BİREYLERİN GASTRONOMİ FAALİYETLERİNE YÖNELİKTUTUMLARI VE BU FAALİYETLERE KATILIM AMAÇLARININ BELİRLENMESİ

ONUR M., ŞAHİNGÖZ S.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

4. Tüketicilerin Helal Gıda Algıları ve Tercihleri

ŞAHİNGÖZ S., ONUR M.

I.Uluslararası Helal Turizm Kongresi, 7 - 09 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

5. MOLEKÜLER GASTRONOMİ ALANINDA KULLANILAN BAZI TEKNİKLER: KÜRELEŞME ve ENKAPSÜLASYON

İNAN N., CEYLAN F., ONUR M.

1. Uluslararası Akdeniz BİLİM ve MÜHENDİSLİK KONGRESİ, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

6. Gastronomi Turizminin Kültür Mirası Düğün Yemekleri Erzincan ili Örneği

CEYHUN SEZGİN A. E., ONUR M.

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.427-435, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Anadolu'nun Bitkisel (Suni) Kahveleri

Onur M.

Kahvenin Kitabı, Adem Arman, Editör, Oğlak Yayınları, İstanbul, ss.261-273, 2025

2024

2024

2. An Evaluation on the Relationship Between Social Media and Gastronomy Tourism

Yaşa H., ONUR M.

Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, ss.242-255, 2024

2024

2024

3. GLUTENSİZ PAKETLİ GIDALARDA KATKI MADDESİ KULLANIMININ DEĞERLENDİRİLMESİ

ZIVALI BİLGİN E., BEYAZKAYA T., ONUR M.

TOURISM ENTREPRENEURSHIP: INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.827-839, 2024

2023

2023

4. turizm işletmelerinde iş anlam düzeyi

ONUR M.

Güncel yaklaşımlarla turizm işletmelerinde örgütsel davranış-2, Çiğdemli Aslı, Erdoğan Selen, Editör, detay, Ankara, ss.1-16, 2023

2021

2021

5. Osmaniye

ÜZÜLMEZ M., ONUR M.

Türkiye Lezzet Rotaları, Prof.Dr.İrfan YAZICIOĞLU, Doç.Dr.Ümit SORMAZ, Dr. Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.726-735, 2021


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1