Eğitim Bilgileri
2018 - 2022
2018 - 2022Doktora
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Benlik uyumu, Türk mutfağı marka değeri ve sadakati ile gastronomi amaçlı seyahat niyeti ilişkisinin incelenmesi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
2018
2018Yüksek Lisans
Ortaöğretimde yiyecek-içecek hizmetleri programında öğrenim gören öğrencilerin gıda güvenliği bilgi düzeyi ve uygulama davranışlarının belirlenmesi: Ankara ilinde bir araştırma
Gazi Üniversitesi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2016 - 2025
2016 - 2025Dr. Öğr. Üyesi
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
Beslenme İlkeleri
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş (GMS115)
Mezuniyet Projesi (GMS402)
Gastronomi Yazarlığı (GMS429)
Dünya Mutfak Kültürü (GMS304)
Gıda Muhafaza Teknikleri (GMS311)
Pastacılık ve Çikolata Yapım Teknikleri (GMS336)
Baharat ve Kahve Kültürü (GMS231)
Beslenmenin Temel İlkeleri (GMS117)
Makaleler
Tümü (19)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (5)
2025
20251. Restoranda Gıda İsrafı Konusunda Güncel Araştırma Eğilimlerinin R Programı ile Haritalandırılması (Mapping Current Research Trends on Food Waste in Restaurants Using R Programming)
Onur M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.13, sa.2, ss.1719-1743, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Determining the correlations between intention to reuse food waste, food waste behaviour and the culinary creativity level
Onur M., ÖZGEN L., Keskin E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.40, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. SOCIAL PERCEPTIONS ON THE USE OF ROBOT WAITERS IN RESTAURANTS: SENTIMENT AND CONTENT ANALYSIS ON SOCIAL MEDIA
Onur M., Yaşa H.
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.68, sa.68, ss.281-294, 2025 (TRDizin)
2025
20254. Determination of the Usage Status of Food Products with Geographical Indications in Menus: Nevşehir Example
KESKİN E., YORGANCI B., ONUR M., BAYRAK B.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.22, sa.2, ss.350-371, 2025 (TRDizin)
2024
20245. The Use of The Ancient Amaranth (Amaranthus) Grain in Traditional Turkish Cuisine
Onur M., Sezgin A. C.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.12, sa.12, ss.2557-2570, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20246. Exploring the relationship between gastronomic travel intentions and self-congruity, perceptions of culinary brand equity, and loyalty attitudes
Onur M., YAZICIOĞLU İ.
EUROPEAN JOURNAL OF TOURISM RESEARCH
, cilt.38, 2024 (ESCI, Scopus)
2024
20247. Sentiment analysis of online user comments on artificial meat
ONUR M.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM , sa.2, ss.33-42, 2024 (TRDizin)
2024
20248. DETERMINATION OF FOOD SAFETY KNOWLEDGE LEVEL AND PRACTICE BEHAVIORS OF CHEF CANDIDATES WITHIN THE SCOPE OF OCCUPATIONAL STANDARD
ONUR M., Ceyhun Sezgin A.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
, cilt.14, sa.1, ss.42-55, 2024 (TRDizin)
2023
20239. Heritage of the Anatolian geography: registered varieties of ancestral wheat (siyez, gacer, and menceki)
Onur M., Ceylan F.
Journal of Ethnic Foods
, cilt.10, sa.1, 2023 (Scopus)
2022
202210. TRADITIONAL TURKISH CUISINE PREPARED WITH LEGUMES
Sezgın A. E. C., Onur M.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.170-181, 2022 (TRDizin)
2021
202111. Anlık Duygu Durumunun Gıda Neofobi Üzerine Etkisi (Effect of Emotion Status on Food Neophobia)
Onur M., Bölükbaş R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, sa.5, ss.127-140, 2021 (TRDizin)
2021
202112. Anlık Duygu Durumunun Gıda Neofobi Üzerine Etkisi
Onur M., Bölükbaş R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, ss.127-140, 2021 (TRDizin)
2021
202113. Osmaniye Mutfak Kültüründe Yer Alan Yemek Ritüelleri Üzerine Bir Araştırma
Üzülmez M., Onur M.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.1349-1368, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202014. Aşırı Turizm Kapsamında Trıpadvısor Yorumları Üzerine Nitel Bir İnceleme: SaldaGölü Örneği (A Qualitative Research on Tripadvisor Reviews in the Scope of Overtourism: ACase Study of Lake Salda)
YAZICIOĞLU İ., ALPHAN E., ONUR M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , sa.4, ss.505-522, 2020 (TRDizin)
2020
202015. Gastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Ürünlerden Turistik Ürün Olarak Yararlanılması: Konya Örneği
SORMAZ Ü., YILMAZ M., ONUR M., MADENCİ A. B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , sa.4, ss.523-537, 2020 (TRDizin)
2020
202016. Monosodyum Gulutamat (MSG)
CEYHUN SEZGİN A. E., TAHMAZ G. S., ONUR M.
e-Gıda Gastronomi , cilt.2, sa.5, ss.8-17, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201917. Science Direct Veri Tabanında Yer Alan Food Chemistry Dergisinde Baharatlar ile İlgili Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi (Bibliometric Analysis of Articles Related to Spices in Food Chemistry Magazine in the Science Direct Database)
ÖZATA E., ONUR M., ONURLAR B., SARPER F.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.4, ss.3014-3028, 2019 (TRDizin)
2017
201718. Kültür Mirası Düğün Yemeklerinin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi: Erzincan İli Örneği
CEYHUN SEZGİN A. E., ONUR M.
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (ERZSOSDE) , ss.203-214, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201719. Mutfak Akademilerinde Eğitim Alanların Fonksiyonel Gıdalar hakkında Bilgi Düzeyleri
ONUR M., CÖMERT M.
Journal of Recreation and Tourism Research , cilt.4, ss.121-135, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Gastronomi Temelli Kültürel Miras Deneyimi, Aidiyet Duygusu ve Kültürel Kimlik Arasindaki İlişkinin Değerlendirilmesi
Onur M.
INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD2025), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2025, (Yayınlanmadı)
2022
20222. Destinasyon Pazarlamasında Tur Operatörlerinin Yerel Mutfak Tanıtım Performansı: Instagram Örneği
ONUR M., ŞEN R.
3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS (ITTD22), 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri)
2019
20193. BİREYLERİN GASTRONOMİ FAALİYETLERİNE YÖNELİKTUTUMLARI VE BU FAALİYETLERE KATILIM AMAÇLARININ BELİRLENMESİ
ONUR M., ŞAHİNGÖZ S.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. Tüketicilerin Helal Gıda Algıları ve Tercihleri
ŞAHİNGÖZ S., ONUR M.
I.Uluslararası Helal Turizm Kongresi, 7 - 09 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
20165. MOLEKÜLER GASTRONOMİ ALANINDA KULLANILAN BAZI TEKNİKLER: KÜRELEŞME ve ENKAPSÜLASYON
İNAN N., CEYLAN F., ONUR M.
1. Uluslararası Akdeniz BİLİM ve MÜHENDİSLİK KONGRESİ, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
20166. Gastronomi Turizminin Kültür Mirası Düğün Yemekleri Erzincan ili Örneği
CEYHUN SEZGİN A. E., ONUR M.
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.427-435, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Anadolu'nun Bitkisel (Suni) Kahveleri
Onur M.
Kahvenin Kitabı, Adem Arman, Editör, Oğlak Yayınları, İstanbul, ss.261-273, 2025
2024
20242. An Evaluation on the Relationship Between Social Media and Gastronomy Tourism
Yaşa H., ONUR M.
Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang, ss.242-255, 2024
2024
20243. GLUTENSİZ PAKETLİ GIDALARDA KATKI MADDESİ KULLANIMININ DEĞERLENDİRİLMESİ
ZIVALI BİLGİN E., BEYAZKAYA T., ONUR M.
TOURISM ENTREPRENEURSHIP: INNOVATIVE APPROACHES, GÜÇER EVREN, AKSOY MUSTAFA, BALCI EMİNE, KÜÇÜKERGİN FULDEN NURAY, ŞİMŞEK ERDEM, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.827-839, 2024
2023
20234. turizm işletmelerinde iş anlam düzeyi
ONUR M.
Güncel yaklaşımlarla turizm işletmelerinde örgütsel davranış-2, Çiğdemli Aslı, Erdoğan Selen, Editör, detay, Ankara, ss.1-16, 2023
2021
20215. Osmaniye
ÜZÜLMEZ M., ONUR M.
Türkiye Lezzet Rotaları, Prof.Dr.İrfan YAZICIOĞLU, Doç.Dr.Ümit SORMAZ, Dr. Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.726-735, 2021