Dr. Öğr. Üyesi AYKUT GÖKTUĞ SOYLU


Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler


Yayınlardaki İsimler: Aykut Göktuğ Soylu, Soylu Aykut Göktuğ

Yaptığı Tezler

2023

2023

Doktora

Çoklu zekâ kümeleri, mesleğe yönelik tutum ve akademik motivasyonun akademik başarıya etkisi: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri örneği

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

2019

2019

Yüksek Lisans

Algılanan restoran temizliğinin müşteri tatmininine etkisi

Mersin Üniversitesi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Kayseri Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2016 - 2025

2016 - 2025

Araştırma Görevlisi

Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Makaleler

Tümü (12)
Scopus (1)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Technology-Related Stress Factors in Customers' Food and Beverage Experience: A Literature Review

AKDAĞ G., SOYLU A. G., YAYLA F.

The 6th Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a better World (MTCON’25), İstanbul, Türkiye, 30 Nisan - 03 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. Creative Cuisine in The Mountains: Yörük Food Culture

Akdag G., Soylu A. G.

2024 International Conference on Mountains: Biodiversity, Landscapes and Cultures, MBLC 2024, Baku, Azerbaycan, 5 - 06 Kasım 2024, cilt.151, (Tam Metin Bildiri) identifier

2023

2023

3. İslamiyet Öncesi Türk Destanlarında Yemek Kültürü

AKDAĞ G., SOYLU A. G.

EUROASIA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH AND RECENT TRENDS-X, Baku, Azerbaycan, 16 Şubat 2023, ss.123-129, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. Coğrafi İşaretli Yemeklerdeki Baharat Kullanımının İncelenmesi

AKDAĞ G., SOYLU A. G.

GANUD-3 International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics, May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, ss.15-24, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. İstanbul’da Düzenlenen Yiyecek İçecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden İncelenmesi

ŞİMŞEK N., SOYLU A. G., ÇINAR B.

20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.3, ss.854-860, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Hizmet Kalitesi ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi Üzerine Bir Literatür İncelemesi

HİLALOĞULLARI M., AKDAĞ G., SOYLU A. G.

VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, cilt.1, ss.692-698, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. Uluslararası Fast Food İşletmelerinin Hizmetleriyle İlgili Müşteri Şikâyetleri Üzerine Bir Araştırma

TAŞTAN H., SOYLU A. G., Uygun A. İ.

2. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.624-629, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

9. Mersin İlinin Gastronomik Değerlerinin Google Trends Üzerinden Gaziantep ve Hatay İlleri ile Karşılaştırmalı Analizi

SOYLU A. G., AKDAĞ G., SORMAZ Ü., ÖZATA E.

The Second Internatıonal Congress On Future Of Tourısm: Innovation, Entrepreneurship And Sustainability (Futourism 2018), Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.526-632, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

10. Gaziantep ve Hatay İllerinin Gastronomik ve Kültürel Değerlerinin Seyahat Blogları Üzerinden Karşılaştırmalı Analizi

TAŞTAN H., SOYLU A. G., Demir Ş.

FUTOURISM 2017 - The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1694-1703, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

11. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Öğrencilerinin Mesleklerineİlişkin Algıları

AKDAĞ G., SOYLU A. G., DEMİR Ş.

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.295-305, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Vize Diplomasisi Bağlamında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri

SOYLU A. G.

VİZE DİPLOMASİSİ Siyasi, Sosyal, Kültürel, Dış Ticaret, Turizm ve Ekonomik Etkileşimler, KILIÇ BİNALİ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.25-36, 2025

2025

2025

2. Turizm Endüstrisi ve Kariyer

SOYLU A. G.

Genel Turizm, ÇAKİCİ ABDULCELİL, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI, Erzurum, ss.275-294, 2025

2024

2024

3. Gıda Ekonomisi ve Pazarlama

AKDAĞ G., SOYLU A. G.

Gastroekonomi, CAN ÜLKER, DUMAN FERİDUN, GÜLBAHAR MEHMET ONUR, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-109, 2024

2024

2024

4. TRAKYA BAĞ ROTASINI ZİYARET EDEN TURİSTLERİN GÖRÜŞLERİNİN TRIPADVISOR ÜZERİNDEN ANALİZİ

AKDAĞ G., SOYLU A. G., COŞKUN S., SORMAZ Ü.

Tabiat Turizmi, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.372-379, 2024

2023

2023

5. Öz-Yeterlilik Algısı

SOYLU A. G.

Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Aydınlık Yüzü, Uçar Ömür, Kanca Bayram, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.154-173, 2023

2023

2023

6. Alkollü ve Alkolsüz İçecekler

GÜLER O., SOYLU A. G.

Türkiye’nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, Doç. Dr. Hasan KÖŞKER - Doç. Dr. Fatih ERCAN, Editör, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, ss.411-445, 2023

2022

2022

7. Yemek ve Tekno-Kültür

SOYLU A. G.

Yemeğin Kültürel Temelleri, Aksoy Mustafa, Çekiç İbrahim, Tahmaz Seçil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.143-157, 2022

2022

2022

8. Presenteeism ve Absenteeism

SOYLU A. G.

Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü, Uçar Ömür, Kanca Bayram, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.141-164, 2022

2020

2020

9. Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Bölümü ve Yönetimi

ŞİMŞEK N., SOYLU A. G.

OTEL İŞLETMELERİNİN YÖNETİMİ Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, PALA, TUĞBA; TEPECİ, MUSTAFA, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.39-68, 2020

2018

2018

10. Gastronomi Turizminde Permakültür Çiftlikleri

AKDAĞ G., SOYLU A. G.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, AKBABA Atilla, ÇETİN Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.481-489, 2018