Yaptığı Tezler
2023
2023Doktora
Çoklu zekâ kümeleri, mesleğe yönelik tutum ve akademik motivasyonun akademik başarıya etkisi: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri örneği
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
2019
2019Yüksek Lisans
Algılanan restoran temizliğinin müşteri tatmininine etkisi
Mersin Üniversitesi
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2016 - 2025
2016 - 2025Araştırma Görevlisi
Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Makaleler
Tümü (12)
Scopus (1)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. WHAT AFFECTS REVISIT INTENTION AND WORD OF MOUTH AT INTERNATIONAL ETHNO-FEST? AN EXPERIENCE APPROACH IN KYRGYZSTAN
SORMAZ Ü., Okul T., Musaeva T., SOYLU A. G.
GEOJOURNAL OF TOURISM AND GEOSITES
, cilt.59, sa.2, ss.759-768, 2025 (Scopus)
2023
20232. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN ÇOKLU ZEKÂ PROFİLLERİNİN İNCELENMESİ (INVESTIGATION OF MULTIPLE INTELLIGENCE PROFILES OF GASTRONOMY AND CULINARY ARTS STUDENTS)
AKSOY M., SOYLU A. G.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.4, ss.1608-1618, 2023 (TRDizin)
2023
20233. The impact of perceived cleanliness on customer satisfaction, revisiting intention and complaining behaviors: The case of restaurants by S-O-R Model
TAŞTAN H., SOYLU A. G.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM , cilt.8, sa.1, ss.1-27, 2023 (TRDizin)
2021
20214. TÜKETİCİLERİN SOKAK LEZZETLERİNE YAKLAŞIMLARININ NEOFOBİ TUTUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
SOYLU A. G., TAŞTAN H., ARIKAN F. E., ASLANTÜRK E.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.151-167, 2021 (TRDizin)
2021
20215. Gastronomi ve Yumuşak Güç: İstanbul Restoranlarının Analizi
SOYLU A. G., ÇINAR B.
Journal of Tourism Intelligence and Smartness , cilt.4, sa.1, ss.43-57, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20216. İklim Değişikliği ve Gıda Güvenliği Konulu Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili
SOYLU A. G., ÖZKAYA F.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.1589-1602, 2021 (TRDizin)
2020
20207. LOCAL FOOD AS A PULL UP FACTOR OF DESTINATIONS: A STUDY ON THE VISITORS OF A RESTAURANT SERVING HATAY’S ROOTED FOOD-BEVERAGES IN ISTANBUL
SOYLU A. G., TAŞTAN H., YETİM A.
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.29, sa.3, ss.474-491, 2020 (TRDizin)
2020
20208. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ÇİĞ BESLENME (RAW FOOD) ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
KARAMAN E. E., SOYLU A. G.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.4, sa.2, ss.251-259, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20209. Osmanlı İmparatorluğundan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadasının Mutfak Etkileşimleri
ŞİMŞEK N., SOYLU A. G., DURLU ÖZKAYA F.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.17, ss.496-508, 2020 (TRDizin)
2020
202010. Algılanan Restoran Temizliğinin Müşteri Tatminine Etkisi
SOYLU A. G., TAŞTAN H.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.4, sa.1, ss.86-105, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201911. Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonlarının Analizi: Hatay Restoran Ziyaretçileri Üzerine Bir Uygulama
Dönmez B., TAŞTAN H., SOYLU A. G., YETİM A.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.2, ss.751-771, 2019 (TRDizin)
2018
201812. ADANA LEZZET FESTİVALİNE KATILAN BİREYLERİN FESTİVALALGILARININ BELİRLENMESİ
TAŞTAN H., SOYLU A. G., DEMİR Ş.
The Journal of Academic Social Science , 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Technology-Related Stress Factors in Customers' Food and Beverage Experience: A Literature Review
AKDAĞ G., SOYLU A. G., YAYLA F.
The 6th Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a better World (MTCON’25), İstanbul, Türkiye, 30 Nisan - 03 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Creative Cuisine in The Mountains: Yörük Food Culture
Akdag G., Soylu A. G.
2024 International Conference on Mountains: Biodiversity, Landscapes and Cultures, MBLC 2024, Baku, Azerbaycan, 5 - 06 Kasım 2024, cilt.151, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. İslamiyet Öncesi Türk Destanlarında Yemek Kültürü
AKDAĞ G., SOYLU A. G.
EUROASIA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH AND RECENT TRENDS-X, Baku, Azerbaycan, 16 Şubat 2023, ss.123-129, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Coğrafi İşaretli Yemeklerdeki Baharat Kullanımının İncelenmesi
AKDAĞ G., SOYLU A. G.
GANUD-3 International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics, May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, ss.15-24, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. İstanbul’da Düzenlenen Yiyecek İçecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden İncelenmesi
ŞİMŞEK N., SOYLU A. G., ÇINAR B.
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.3, ss.854-860, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Hizmet Kalitesi ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi Üzerine Bir Literatür İncelemesi
HİLALOĞULLARI M., AKDAĞ G., SOYLU A. G.
VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Mersin, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, cilt.1, ss.692-698, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ VE ORGANİK GIDALAR ÜZERİNE MERSİN ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR TUTUM ÇALIŞMASI
TAŞTAN H., SOYLU A. G.
19. Ulusal Turizm Kongresi, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Uluslararası Fast Food İşletmelerinin Hizmetleriyle İlgili Müşteri Şikâyetleri Üzerine Bir Araştırma
TAŞTAN H., SOYLU A. G., Uygun A. İ.
2. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.624-629, (Tam Metin Bildiri)
2018
20189. Mersin İlinin Gastronomik Değerlerinin Google Trends Üzerinden Gaziantep ve Hatay İlleri ile Karşılaştırmalı Analizi
SOYLU A. G., AKDAĞ G., SORMAZ Ü., ÖZATA E.
The Second Internatıonal Congress On Future Of Tourısm: Innovation, Entrepreneurship And Sustainability (Futourism 2018), Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, ss.526-632, (Tam Metin Bildiri)
2017
201710. Gaziantep ve Hatay İllerinin Gastronomik ve Kültürel Değerlerinin Seyahat Blogları Üzerinden Karşılaştırmalı Analizi
TAŞTAN H., SOYLU A. G., Demir Ş.
FUTOURISM 2017 - The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1694-1703, (Tam Metin Bildiri)
2017
201711. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Öğrencilerinin Mesleklerineİlişkin Algıları
AKDAĞ G., SOYLU A. G., DEMİR Ş.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.295-305, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Vize Diplomasisi Bağlamında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri
SOYLU A. G.
VİZE DİPLOMASİSİ Siyasi, Sosyal, Kültürel, Dış Ticaret, Turizm ve Ekonomik Etkileşimler, KILIÇ BİNALİ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.25-36, 2025
2025
20252. Turizm Endüstrisi ve Kariyer
SOYLU A. G.
Genel Turizm, ÇAKİCİ ABDULCELİL, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI, Erzurum, ss.275-294, 2025
2024
20243. Gıda Ekonomisi ve Pazarlama
AKDAĞ G., SOYLU A. G.
Gastroekonomi, CAN ÜLKER, DUMAN FERİDUN, GÜLBAHAR MEHMET ONUR, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.97-109, 2024
2024
20244. TRAKYA BAĞ ROTASINI ZİYARET EDEN TURİSTLERİN GÖRÜŞLERİNİN TRIPADVISOR ÜZERİNDEN ANALİZİ
AKDAĞ G., SOYLU A. G., COŞKUN S., SORMAZ Ü.
Tabiat Turizmi, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.372-379, 2024
2023
20235. Öz-Yeterlilik Algısı
SOYLU A. G.
Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Aydınlık Yüzü, Uçar Ömür, Kanca Bayram, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.154-173, 2023
2023
20236. Alkollü ve Alkolsüz İçecekler
GÜLER O., SOYLU A. G.
Türkiye’nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, Doç. Dr. Hasan KÖŞKER - Doç. Dr. Fatih ERCAN, Editör, PARADİGMA AKADEMİ, Çanakkale, ss.411-445, 2023
2022
20227. Yemek ve Tekno-Kültür
SOYLU A. G.
Yemeğin Kültürel Temelleri, Aksoy Mustafa, Çekiç İbrahim, Tahmaz Seçil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.143-157, 2022
2022
20228. Presenteeism ve Absenteeism
SOYLU A. G.
Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü, Uçar Ömür, Kanca Bayram, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.141-164, 2022
2020
20209. Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Bölümü ve Yönetimi
ŞİMŞEK N., SOYLU A. G.
OTEL İŞLETMELERİNİN YÖNETİMİ Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, PALA, TUĞBA; TEPECİ, MUSTAFA, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.39-68, 2020
2018
201810. Gastronomi Turizminde Permakültür Çiftlikleri
AKDAĞ G., SOYLU A. G.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, AKBABA Atilla, ÇETİN Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.481-489, 2018