Dr. Öğr. Üyesi MURAT KAYA
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Kayseri Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
6
Tümü (6)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
Scopus (4)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (1)
1.
Pangenome Analysis and Genome-Guided Probiotic Evaluation of Cyclic Dipeptides Producing Levilactobacillus brevis DY55bre Strain from a Lactic Acid Fermented Shalgam to Assess Its Metabolic, Probiotic Potentials, and Cytotoxic Effects on Colorectal Cancer Cells
YETİMAN A. E.
,
Horzum M.
,
Kanbur E.
,
ÇADIR M.
,
BAHAR D.
,
Gürbüz Ş.
, et al.
Probiotics and Antimicrobial Proteins
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2.
A Survey of Some Quality Characteristics of Frozen-Raw, Precooked, and Dried Manti Samples, A Traditional Food, Offered For Sale In Turkey
Gökmen S.
,
Kaya M.
Food Science and Quality Management
, cilt.123, ss.45-49, 2024 (Hakemli Dergi)
3.
Pressurised hot water extraction of phenolic compounds with a focus on eriocitrin and hesperidin from lemon peel
Alasalvar H.
,
Kaya M.
,
Berktas S.
,
Basyigit B.
,
Çam M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.58, sa.4, ss.2060-2066, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
4.
Eritadenine: Pressurized liquid extraction from Lentinula edodes and thermal degradation kinetics
Kaya M.
,
ÇAM M.
SUSTAINABLE CHEMISTRY AND PHARMACY
, cilt.29, 2022 (SCI-Expanded)
5.
KAYSERİ BÖLGESİNDE DOĞAL OLARAK YETİŞEN VE KÜLTÜRE EDİLEN TIBBİ MANTARLARIN TOPLAM FENOLİK MADDE İÇERİKLERİNİN, ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİNİN VE ERİTADENİN BİLEŞİĞİNİN BELİRLENMESİ
KAYA M.
,
BERKTAŞ S.
,
ADANACIOĞLU N.
,
ÇAM M.
GIDA
, cilt.46, sa.2, ss.376-395, 2021 (TRDizin)
6.
Interesterification kinetics of soybean oil
Musavi A.
,
Tekin A.
,
Kaya M.
,
Sanal I.
JOURNAL OF FOOD LIPIDS
, cilt.10, sa.4, ss.277-284, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
3
1.
Effect Of Different Drying Conditions on Eritadenine Content And Bioactive Propertıes In Shiitake Mushroom
Kaya M.
3. Internatonal Ege congress on Scientific Research, İzmir, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2024, ss.897-909, (Tam Metin Bildiri)
2.
Determination of the Ph and Temperature Degradation Kinetics of the Eritadenine Compound of the Shiitake Mushroom (Lentinula Edodes)
Çam M.
,
Kaya M.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.117-118, (Özet Bildiri)
3.
USE OF SHITAKI MUSHROOM EXTRACT FOR ENRICHMENT IN KEFIR, COLD TEA AND PASTEURIZED MILK
Kaya M.
,
Çam M.
AHI EVRAN International Congress on Scientific Research - IV, Kırşehir, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2024, ss.1105-1106, (Özet Bildiri)
Kitaplar
3
1.
BİR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YANI ÜRÜNÜ PEYNİR ALTI SUYU: PÜSKÜRTMELİ KURUTMA TEKNİĞİ İLE KURUTULMASI ÜZERİNE ÇALIŞMALAR
Kaya M.
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR III, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, IKSAD INTERNATIONAL PUBLISHING HOUSE, Ankara, ss.229-256, 2024
2.
Pressurized Liquid Extraction (PLE) Technology in Functional Novel Food Production
Kaya M.
Some Innovative and Sustainable Approaches in Food Production Chain, Prof. Dr. Osman KILINÇÇEKER,Dr. Öğr. Üyesi Raciye Meral, Editör, Efe Academy Publishing, İstanbul, ss.301-314, 2024
3.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE BULUNAN ANTİHİPERTANSİF ETKİLİ ACE İNHİBİTÖRÜ BİYOAKTİF BİLEŞİKLER ve IN VITRO SİNDİRİM DAVRANIŞLARI
Kaya M.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR II, Dr.Öğr.Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, İksad Uluslararası Yayınevi, İstanbul, ss.181-206, 2023
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
13
Yayın (WoS)
4
Yayın (Scopus)
4
Atıf (WoS)
22
H-İndeks (WoS)
3
Atıf (Scopus)
24
H-İndeks (Scopus)
3
Atıf (Scholar)
32
H-İndeks (Scholar)
3
Atıf (Sobiad)
278
H-İndeks (Sobiad)
7
Proje
2
Açık Erişim
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları