Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA ÇAVUŞ


Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyokimyası, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Metrikler

Yayın

27

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

5

Atıf (WoS)

74

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

91

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Sobiad)

34

H-İndeks (Sobiad)

3

Proje

6

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2020

2015 - 2020

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

Iğdır Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Doktora

Peynir tuzlamada yeni bir yöntem: Jel salamura tekniği

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2015

2015

Yüksek Lisans

BLOK TİP ERİTME PEYNİRİ ÜRETİMİNDE TAVUK YUMURTASI KULLANIMININ PEYNİRİN FİZİKOKİMYASAL, TEKSTÜREL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Iğdır Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyokimyası

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2019 - 2022

2019 - 2022

Öğretim Görevlisi Dr.

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2013 - 2019

2013 - 2019

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - 2024

2022 - 2024

Rektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - 2024

2022 - 2024

Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - 2024

2022 - 2024

Bölüm Başkanı

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - 2024

2022 - 2024

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı

Kayseri Üniversitesi, --------------------------------, GIDA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2020 - 2021

2020 - 2021

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı

Kayseri Üniversitesi, --------------------------------, GIDA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Organik Gıda Üretimine Giriş Sürdürülebilir Kalkınma

İLERİ GIDA ANALİZLERİ

Gıda Bilimine Giriş

Ön Lisans

Ön Lisans

Bitirme Projesi

TEMEL İŞLEMLER

Hazır Gıdalar ve Dondurulmuş Ürünler Teknolojisi

Yağ Teknolojisi

Gıda Bilimi ve Teknolojisine Giriş

Gıda Analizleri

Gıda Biyoteknolojisi

Unlu Mamüller Teknolojisi

Mesleki Uygulama I

Mesleki Uygulama-II

Meyve ve Sebze Teknolojisi

Fermantasyon Teknolojisi

Süt Ürünleri Kalite Kontrolü

Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları

Makaleler

Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2020

2020

1. Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması

Çavuş M., Cankurt H.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.493-494, (Özet Bildiri)

2018

2018

2. 3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils

Ceylan M. M., Baştürk A., Çavuş M., Bulut M.

1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS , Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri)

2018

2018

3. The Vegetarian Athlete Diet

Bulut M., Dinç A., Çavuş M., Ceylan M. M.

1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

4. Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications

Çavuş M., Demirci M., Ceylan M. M., Bulut M.

1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS , Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and FoodBasedApplications.

Çavuş M., Demirci M., Bulut M., Ceylan M. M.

1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS , Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey

Bulut M., Ceylan M. M., Çavuş M.

1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

7. OLIVE OIL AND HEALTH

Ceylan M. M., Çavuş M., Bulut M.

1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

8. Impact of irradiation on Pasting Properties of Pea Starch

Çavuş M., Gümüş T., Toker Ö. S., Palabıyık İ., Sağdıç O.

5th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2016, ss.1, (Özet Bildiri)

2015

2015

9. A Traditional Dessert of Middle Anatolia Dolaz

Demirci M., Pehlivan H., Çavuş M., Çağlar M. Y.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

10. Dorak Yogurt Filtered Yogurt

Demirci M., Pehlivan H., Ermiş E., Çavuş M.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

11. Bazı Bitki Ekstraktlarının Mısır Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Baştürk A., Ceylan M. M., Çavuş M., Cavidoğlu İ.

YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

2015

2015

12. Farklı Ajanlar Kullanılarak Elde Edilen Oleojellerin Fizikokimyasal Özellikleri ve Kullanım Alanları

Demirci M., Pehlivanoğlu H., Çavuş M.

YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi , Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

13. Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası

Baştürk A., Yurt B., Hakgüder Taze B., Çavuş M., Bulut M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

14. Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları

Hakgüder Taze B., Yurt B., Baştürk A., Çavuş M., Bulut M., Ünlütürk S.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

15. Ayranlı Köfte

Yurt B., Baştürk A., Hakgüder Taze B., Çavuş M., Bulut M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. BİTKİSEL BAZLI SÜTLERİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK İLİŞKİSİ

Çavuş M.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR III, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.273-291, 2024

2023

2023

2. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE MİKROPLASTİKLER

Çavuş M.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR II, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.55-76, 2023

2022

2022

3. SÜT ENDÜSTRİSİ ATIKLARINDAN ÜRETİLEN BİYOPLASTİKLER

Çavuş M.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.3-23, 2022

2020

2020

4. Oleogels for food applications

Demirci M., Chi-Ching L., Çavuş M., Çağlar M. Y.

Biopolymer-Based Formulations, Kunal Pal,Indranil Banerjee,Preetam Sarkar,Doman Kim,Win-Ping Deng,Navneet Kumar Dubey,Kaustav Majumder, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.781-811, 2020

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Stabilitesi Artırılmış Doğal Renk Maddesi

TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

Demirci M.(Yürütücü), Çavuş M.

2017 - 2019

2017 - 2019

Düşük Tuz Yüksek Sağlık, Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Cankurt H. (Yürütücü), Sağdıç O., Yetim H.

Patent

2017

2017

YUMURTA İLE BESİN DEĞERİ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ PEYNİRLER

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR2015 07552 B , Standart Tescil

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

JOURNAL OF AGRICULTURE

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2024

Eylül 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2022

Mart 2022

HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2022

Mart 2022

Food and Health

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2021

Eylül 2021

AVRUPA BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2021

Mart 2021

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2019

Aralık 2019

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

AVRUPA BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Üniversite Destekli Diğer Projeler, Erciyes Üniversitesi, Türkiye

Kasım 2023

Kasım 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Üniversite Destekli Diğer Projeler, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye

Ağustos 2023

Ağustos 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Kayseri Üniversitesi, Türkiye

Nisan 2023

Nisan 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Aksaray Üniversitesi, Türkiye

Aralık 2021

Aralık 2021

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, tübitak, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 87

h-indeksi (WOS): 3

Jüri Üyelikleri

Eylül-2022

Eylül 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Kayseri Üniversitesi

Eylül-2022

Eylül 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Kayseri Üniversitesi