Eğitim Bilgileri
2015 - 2020
2015 - 2020Doktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
2013 - 2015
2013 - 2015Yüksek Lisans
Iğdır Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Peynir tuzlamada yeni bir yöntem: Jel salamura tekniği
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2015
2015Yüksek Lisans
BLOK TİP ERİTME PEYNİRİ ÜRETİMİNDE TAVUK YUMURTASI KULLANIMININ PEYNİRİN FİZİKOKİMYASAL, TEKSTÜREL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Iğdır Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyokimyası
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2019 - 2022
2019 - 2022Öğretim Görevlisi Dr.
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2013 - 2019
2013 - 2019Araştırma Görevlisi
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - 2024
2022 - 2024Rektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - 2024
2022 - 2024Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - 2024
2022 - 2024Bölüm Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - 2024
2022 - 2024Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı
Kayseri Üniversitesi, --------------------------------, GIDA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2020 - 2021
2020 - 2021Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı
Kayseri Üniversitesi, --------------------------------, GIDA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Bitirme Projesi
TEMEL İŞLEMLER
Hazır Gıdalar ve Dondurulmuş Ürünler Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Gıda Bilimi ve Teknolojisine Giriş
Gıda Analizleri
Gıda Biyoteknolojisi
Unlu Mamüller Teknolojisi
Mesleki Uygulama I
Mesleki Uygulama-II
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Fermantasyon Teknolojisi
Süt Ürünleri Kalite Kontrolü
Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Hindi etinden geleneksel yöntemlerle pastırma üretimi ve kalite parametrelerinin belirlenmesi
Çavuş M. (Danışman)
T.ERTÜRK(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Bazı vegan et ürünleri üretimi ve fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
Çavuş M. (Danışman)
S.KILIÇKAYA(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Blok tip eritme peyniri üretiminde havuç lifi ve bazı gumların kullanımı
Çavuş M. (Eş Danışman), Cankurt H.
O.GÜNER(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (3)
2024
20241. The Use of Carrot Fiber and Some Gums in the Production of Block-Type Melting Cheese
CANKURT H., ÇAVUŞ M., GÜNER O.
FOODS
, cilt.13, sa.13, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20222. Investigation of Some Quality Properties of Kars Gravyer, Gruyere, and Emmental Cheese
Çavuş M., Beykaya M.
European Journal of Science and Technology , cilt.35, ss.187-194, 2022 (TRDizin)
2021
20213. Effects of egg parts addition on colour, textural and sensory properties of block-type melted cheese: a case study
Çavuş M., Yurt B., Cankurt H.
Ciencia E Tecnologia De Alimentos , cilt.41, sa.4, ss.1-10, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20214. The Effect of Ultrasound Pre-treatment on the Quality Charcteristics of Dried Iğdır Apricot
Yıldız G., İzli G., Çavuş M., Ceylan M. M.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.11, sa.1, ss.303-313, 2021 (TRDizin)
2018
20185. Effects of some herbal extracts on oxidative stability of corn oil under accelerated oxidation conditions in comparison with some commonly used antioxidants
Baştürk A., Ceylan M. M., Cavus M., Boran G., Javidipour I.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.89, ss.358-364, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20176. Prebiyotik Oligosakkaritlerin Kaynakları, Üretimleri ve Gıda Uygulamaları
Demirci M., Sağdıç O., Çavuş M., Pehlivanoğlu H., Çağlar M. Y., Yılmaz M. T.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.6, ss.20-31, 2017 (TRDizin)
2017
20177. Pasting properties of buckwheat, rice and maize flours and textural properties of their gels: effect of ascorbic acid concentration
Yildiz O., TOKER Ö. S., Yuksel F., Cavus M., Ceylan M. M., Yurt B.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.9, sa.3, ss.313-321, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
20168. Investigating the addition of enzymes in gluten-free flours - The effect on pasting and textural properties
Palabiyik I., Yildiz O., TOKER Ö. S., Cavus M., Ceylan M. M., Yurt B.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.69, ss.633-641, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması
Çavuş M., Cankurt H.
3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.493-494, (Özet Bildiri)
2018
20182. 3-MCPD and it’srelationship with some vegetable oils
Ceylan M. M., Baştürk A., Çavuş M., Bulut M.
1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS , Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri)
2018
20183. The Vegetarian Athlete Diet
Bulut M., Dinç A., Çavuş M., Ceylan M. M.
1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Natural Food Colorants: Extraction Methods and Enhancement of Stability for Food Applications
Çavuş M., Demirci M., Ceylan M. M., Bulut M.
1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS , Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri)
2018
20185. A Novel Drying Technique: Electro hydrodynamic Drying (EHD), Working Principle and FoodBasedApplications.
Çavuş M., Demirci M., Bulut M., Ceylan M. M.
1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS , Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri)
2018
20186. Environmental Impact Assessment of Dairy Process in Turkey
Bulut M., Ceylan M. M., Çavuş M.
1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Özet Bildiri)
2018
20187. OLIVE OIL AND HEALTH
Ceylan M. M., Çavuş M., Bulut M.
1ST INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE AND LIVESTOCK CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
20168. Impact of irradiation on Pasting Properties of Pea Starch
Çavuş M., Gümüş T., Toker Ö. S., Palabıyık İ., Sağdıç O.
5th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
20159. A Traditional Dessert of Middle Anatolia Dolaz
Demirci M., Pehlivan H., Çavuş M., Çağlar M. Y.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201510. Dorak Yogurt Filtered Yogurt
Demirci M., Pehlivan H., Ermiş E., Çavuş M.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201511. Bazı Bitki Ekstraktlarının Mısır Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Baştürk A., Ceylan M. M., Çavuş M., Cavidoğlu İ.
YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201512. Farklı Ajanlar Kullanılarak Elde Edilen Oleojellerin Fizikokimyasal Özellikleri ve Kullanım Alanları
Demirci M., Pehlivanoğlu H., Çavuş M.
YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi , Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2014
201413. Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası
Baştürk A., Yurt B., Hakgüder Taze B., Çavuş M., Bulut M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2014
201414. Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları
Hakgüder Taze B., Yurt B., Baştürk A., Çavuş M., Bulut M., Ünlütürk S.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2014
201415. Ayranlı Köfte
Yurt B., Baştürk A., Hakgüder Taze B., Çavuş M., Bulut M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. BİTKİSEL BAZLI SÜTLERİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK İLİŞKİSİ
Çavuş M.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR III, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.273-291, 2024
2023
20232. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE MİKROPLASTİKLER
Çavuş M.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR II, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.55-76, 2023
2022
20223. SÜT ENDÜSTRİSİ ATIKLARINDAN ÜRETİLEN BİYOPLASTİKLER
Çavuş M.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.3-23, 2022
2020
20204. Oleogels for food applications
Demirci M., Chi-Ching L., Çavuş M., Çağlar M. Y.
Biopolymer-Based Formulations, Kunal Pal,Indranil Banerjee,Preetam Sarkar,Doman Kim,Win-Ping Deng,Navneet Kumar Dubey,Kaustav Majumder, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.781-811, 2020
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025“Karamuk Bitkisi Antosiyaninlerinin Deglikolzilasyonu ile Yüksek Biyoaktiviteye Sahip Antosiyanidinlerin Eldesi
TÜBİTAK Projesi , 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Çavuş M., Sağdıç O., Demirci M.(Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021KARS GRAVYER PEYNİRİNİN İSVİÇRE GRUYERE VE EMMENTAL PEYNİRLERİ İLE TEKSTÜREL VE AROMATİK BİLEŞİKLER AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Beykaya M.(Yürütücü), Artık N., Alma M. H., Çavuş M.
2019 - 2020
2019 - 2020Stabilitesi Artırılmış Doğal Renk Maddesi
TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Demirci M.(Yürütücü), Çavuş M.
2019 - 2020
2019 - 2020Ultrason ön işleminin kurutulmuş Iğdır kayısının kalite özellikleri üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yıldız G.(Yürütücü), İzli G., Çavuş M., Ceylan M. M.
2017 - 2019
2017 - 2019Düşük Tuz Yüksek Sağlık, Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
CANKURT H.(Yürütücü), YETİM H.
2017 - 2019
2017 - 2019Düşük Tuz Yüksek Sağlık, Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Cankurt H. (Yürütücü), Sağdıç O., Yetim H.
Patent
2017
2017YUMURTA İLE BESİN DEĞERİ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ PEYNİRLER
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR2015 07552 B , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorJOURNAL OF AGRICULTURE
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Eylül 2024
Eylül 2024JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2022
Mart 2022HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2022
Mart 2022Food and Health
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2021
Eylül 2021AVRUPA BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2021
Mart 2021JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2019
Aralık 2019JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2019
Mart 2019AVRUPA BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mayıs 2025
Mayıs 2025Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Üniversite Destekli Diğer Projeler, Erciyes Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Üniversite Destekli Diğer Projeler, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
Ağustos 2023
Ağustos 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Kayseri Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2023
Nisan 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Aksaray Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2021
Aralık 2021TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, tübitak, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 87
h-indeksi (WOS): 3
Jüri Üyelikleri
Eylül-2022
Eylül 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Kayseri Üniversitesi
Eylül-2022
Eylül 2022