Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2010 - 2015
2010 - 2015Doktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
BAZI BİTKİ AROMATİK SU VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİPİ ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİRİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2010
2010Yüksek Lisans
PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİMİ VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüArapça
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024DÖKÜMAN ANALİZİ EĞİTİMİ
Veri Analizi
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2024
2024İLERİ SPSS İLE VERİ ANALİZİ 1
Veri Analizi
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023DENEYSEL ÇALIŞMALARDA TASARIM VE ÖRNEKLEM BOYUTU BELİRLEME EĞİTİMİ
Ölçme ve Değerlendirme
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023DOKTOR VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN YABANCI DİLDE METİN YAZMA EĞİTİMİ
Yabancı Dil
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023BİLİMSEL ARAŞTIRMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI
Teknoloji Yönetimi
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023ARACI VE DÜZENLEYİCİ DEĞİŞKEN ANALİZLERİ EĞİTİMİ
Veri Analizi
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022TUİK MİKRO VERİLERİNİN TEDARİKİ VE SPSS İLE ANALİZİ
Veri Analizi
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022AR-GE VE İNOVASYON ODAKLI PROJELERDE DEĞERLENDİRME ETKİ ANALİZİ VE PROJE YAZIMI
Proje Yönetimi
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022BİLİM ETİĞİ
Diğer
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022İNOVASYON VE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME PROJELERİNDE PROJE YAZIMI, ETKİ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
Proje Yönetimi
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2014
2014TÜBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Eğitim Yönetimi ve Planlama
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
2012
2012Eğitimcilerin Eğitimi (Sınai Mülkiyet Hakları)
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Türk Patent Enstitüsü
2012
2012Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka) Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Türk Patent Enstitüsü
2011
2011Girişimcilik Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Erciyes Üniversitesi Kayseri İstihdam Merkezi
2008
2008ISO 22000 EĞİTİMİ
Kalite Yönetimi
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gıda Mühendisleri Odası
2007
2007Bilgisayar İşletmenliği
Bilişim
Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2015 - 2018
2015 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo., Gıda İşleme
2010 - 2015
2010 - 2015Öğretim Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi
2009 - 2010
2009 - 2010Araştırma Görevlisi
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2009
2009 - 2009Öğretim Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2017 - 2022
2017 - 2022Bölüm Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - 2021
2020 - 2021Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, ORGANİK ÜRETİM
2020 - 2021
2020 - 2021Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - 2020
2020 - 2020MYO Müdür Yardımcısı
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2011 - 2020
2011 - 2020Gıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkez Sorumlusu
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - 2018
2017 - 2018Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Akademi Dışı Deneyim
2016 - 2018
2016 - 2018MÜHENDİS
Cumhurbaşkanlığı, CUMHURBAŞKANLIĞI RESMİ KONUTU, SÜT ÜRÜNLERİ İŞLETMESİ
2010 - 2011
2010 - 2011MÜDÜR
Ticari Kuruluş Özel, CANKURT SÜT ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ., MÜDÜRLÜK
2008 - 2009
2008 - 2009SORUMLU YÖNETİCİ/GIDA MÜHENDİSİ
ÜNAL GIDA VE İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Sucuk Baharatlı Eritme Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Cankurt H. (Danışman)
M.NURULLAH(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Çemenli Eritme Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Cankurt H. (Danışman)
G.DURMAZ(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Sarı Kantaronlu Salamura Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Cankurt H. (Danışman)
N.ÇİFTÇİ(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Sulu Haşlama, Kuru Haşlama ve Mikrodalga Fırında Eritme Yöntemleri ile Kaşar Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Karşılaştırılması
Cankurt H. (Danışman)
F.DENİZ(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
MANDA SÜTÜNDEN FARKLI YÖNTEMLERLE YANLIK YOĞURDU ÜRETİMİ VE BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Cankurt H. (Danışman)
Ö.KARAKOÇ(Öğrenci)
2023
2023Doktora
Dondurma üretiminde çöven ekstraktı kullanımı
Cankurt H. (Danışman), Artık N.(Danışman)
H.KABLAN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Blok tip eritme peyniri üretiminde havuç lifi ve bazı gumların kullanımı
Çavuş M. (Eş Danışman), Cankurt H.
O.GÜNER(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
KAYSERİ PİYASASINDA SATIŞA SUNULAN SİLO YEM, ÇİĞ SÜT VE ERİTME PEYNİRLERİNİN MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Cankurt H. (Danışman)
T.ZEKİ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
KAYMAKALTI MANDA SÜTÜNÜN KÖY TİPİ SALAMURA BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE KULLANILABİLME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Cankurt H. (Danışman)
Ş.SEYHAN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
TÜRKİYE'NİN ORGANİK ÜRETİMDEKİ YERİ VE AVRUPA BİRLİĞİ İLE TÜRKİYE'DEKİ SERTİFİKASYON SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Cankurt H. (Danışman)
C.AKYÜZ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Kayseri piyasasında satışa sunulan silo yem, çiğ süt ve eritme peynirlerin mikrobiyolojik özelliklerinin araştırılması
Cankurt H. (Danışman)
T.ZEKİ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Dinlendirilmiş UHT sütün köy tipi salamura beyaz peynir üretiminde kullanılabilme olanaklarının araştırılması
Cankurt H. (Danışman)
H.IŞIK(Öğrenci)
2020
2020Doktora
Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
Cankurt H. (Eş Danışman), Yetim H.
M.ÇAVUŞ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yağsız blok tip eritme peyniri üretiminde yumurta kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Danışman)
Y.Ramiz(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Diyet blok tip eritme peyniri üretiminde yağ ikame maddesi olarak yumurta kullanımı
Cankurt H. (Danışman)
R.YÜKSEL(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Siyah havuç suyu konsantresi ve peyniraltı suyu kullanılarak tuzu azaltılmış şalgam suyu üretim imkanlarının araştırılması
Cankurt H. (Danışman)
N.Güven(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Blok tip eritme peyniri üretiminde tavuk yumurtası kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Danışman), Yurt B.(Danışman)
M.ÇAVUŞ(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Yağsız blok tip eritme peyniri üretiminde yumurta kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Danışman)
M.Çavuş(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024The Use of Carrot Fiber and Some Gums in the Production of Block-Type Melting Cheese
CANKURT H., ÇAVUŞ M., GÜNER O.
FOODS , cilt.13, sa.13, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Harnessing the Role of Three Lactic Acid Bacteria (LAB) Strains for Type II Sourdough Production and Influence of Sourdoughs on Bread Quality and Maillard Reaction Products
ŞAHİN M., ÖZGÖLET M., CANKURT H., DERTLİ E.
FOODS , cilt.13, sa.12, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Exploring the Nutritional Impact of Sourdough Fermentation: Its Mechanisms and Functional Potential
Alkay Z., Falah F., Cankurt H., Dertli E.
FOODS , cilt.13, sa.11, 2024 (SCI-Expanded)
2021
2021Effects of egg parts addition on colour, textural and sensory properties of block-type melted cheese: a case study
Çavuş M., Yurt B., Cankurt H.
Ciencia E Tecnologia De Alimentos , cilt.41, sa.4, ss.1-10, 2021 (SCI-Expanded)
2019
2019The Effects of Adding Different Stabilizers in Brine on the Physicochemical, Sensory, Microbiological and Textural Properties of White Cheese
CANKURT H.
FOODS , cilt.8, sa.4, 2019 (SCI-Expanded)
2017
2017Change in Physicochemical, Microbiological and Textural Properties of Raw Milk White Cheese During Ripening: Effect of Thyme and Garlic Aromatic Waters
Sağdıç O., Cankurt H., Törnük F., Arıcı M.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty , cilt.14, sa.2, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Effects of in situ exopolysaccharide production and fermentation conditions on physicochemical, microbiological, textural and microstructural properties of Turkish-type fermented sausage (sucuk)
Dertli E., YILMAZ M. T., Tatlisu N. B., Toker O. S., Cankurt H., Sagdic O.
MEAT SCIENCE , cilt.121, ss.156-165, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Development of a fermented ice-cream as influenced by in situ exopolysaccharide production: Rheological, molecular, microstructural and sensory characterization
Dertli E., TOKER Ö. S., DURAK M. Z., YILMAZ M., Tatlisu N. B., SAĞDIÇ O., et al.
CARBOHYDRATE POLYMERS , cilt.136, ss.427-440, 2016 (SCI-Expanded)
2014
2014Effect of yoghurt or yoghurt serum on microbial quality of cig kofte
DOĞAN M., Cankurt H., Toker O. S., Yetim H., SAĞDIÇ O.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , cilt.51, sa.7, ss.1406-1410, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Microbiological, steady, and dynamic rheological characterization of boza samples: temperature sweep tests and applicability of the Cox-Merz rule
ARICI M., Ersoz Tatlisu N. B., TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., Cankurt H., DURAK M. Z., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , cilt.38, sa.3, ss.377-387, 2014 (SCI-Expanded)
2012
2012Interaction Between Some Phenolic Compounds and Probiotic Bacterium in Functional Ice Cream Production
Sagdic O., Ozturk I., Cankurt H., Tornuk F.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , cilt.5, sa.8, ss.2964-2971, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Linear creep and recovery analysis of ketchup-processed cheese mixtures using mechanical simulation models as a function of temperature and concentration
Karaman S., YILMAZ M. T., Cankurt H., Kayacier A., SAĞDIÇ O.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL , cilt.48, sa.2, ss.507-519, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Efficacy of various plant hydrosols as natural food sanitizers in reducing Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium on fresh cut carrots and apples
Tornuk F., Cankurt H., Ozturk I., Sagdic O., Bayram O., Yetim H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY , cilt.148, sa.1, ss.30-35, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Steady and dynamic oscillatory shear rheological properties of ketchup-processed cheese mixtures Effect of temperature and concentration
Yilmaz M. T., Karaman S., Cankurt H., Kayacier A., Sagdic O.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , cilt.103, sa.2, ss.197-210, 2011 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Studies on Ottoman Sherbets from the Past to Present Geçmişten Günümüze Osmanlı Şerbetleri Üzerine Yapılan Çalışmalar
Cankurt H.
Osmanli Medeniyeti Arastirmalari Dergisi , cilt.2024, sa.22, ss.350-371, 2024 (Scopus)
2022
2022The Effect of Gypsophila Extractas Natural Emulsifier on the Steady, Dynamic Rheological Behavior and Microstructural Properties of the Ice Cream Mix
Kablan H., Artık N., Karasu S., Tekin Çakmak Z. H., Sağdıç O., Cankurt H.
EUROPEAN JOURNAL OF SCIENCE AND THEOLOGY , sa.38, ss.1-7, 2022 (ESCI)
2019
2019Diyet Blok Tip Eritme Peyniri Üretiminde Yumurta Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Cankurt H., Yetim H., Yüksel R.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , sa.15, ss.579-590, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Siyah Havuç ve Peyniraltı Suyu Kullanılarak Üretilen Tuzu Azaltılmış Şalgam Suyunun Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri
Cankurt H., Yetim H., Güven N.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , sa.15, ss.599-610, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Bazı tıbbi ve aromatik bitkilerin su ekstraktlarının ve uçucu yağlarının model gıda olarak blok tip eritme peynirinde Clostridium tyrobutyricum ve toplam maya-küf sayıları üzerine etkisi
Cankurt H., Sağdıç O.
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi , cilt.0, sa.21, ss.40-52, 2019 (Hakemli Dergi)
2009
2009Safran İlavesinin Sade Dondurmanın bazı Özelliklerine Etkisi
Cankurt H.
Gıda , cilt.1, sa.1, ss.1-7, 2009 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2023
2023Kayseri Piyasasında Satışa Sunulan Silo Yem, Çiğ Süt ve Eritme Peynirlerin Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması
Cankurt H., Sağdıç O., Karaköse T. Z.
TÜRKİYE 1. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ KONGRESİ, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.96
2020
2020Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması
Çavuş M., Cankurt H.
3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.493-494
0
0Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods
CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, cilt.2, ss.55
0
0Ketçap Üretiminde Peyniraltı Suyunun Kullanılabilirliği Üzerine Bir Araştırma
CANKURT H., TÖRNÜK F., Sağdıç O.
TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ, Hatay, Türkiye, ss.562
2017
2017The Production of Colored Cheese Using Phytochemicals of Vegetables: Ideas Worth Sharing
Cankurt H., Çam M., Yetim H.
The International Food Machinery & Technology Exhibition (FOOMA JAPAN), Tokyo, Japonya, 13 - 16 Haziran 2017, ss.169-172
2013
2013Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar
Cankurt H., Sağdıç O.
The 2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
2013
2013Microbiological, Steady and Dynamic Rheological Characterization of Boza Samples: Temperature Sweep Tests and Applicability of Cox-Merz Rule
Arıcı M., Toker Ö. S., Cankurt H., Sağdıç O., Durak M. Z., Yılmaz M. T.
2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
2012
2012Geleneksel Bir Yoğurt Çeşidi: “Yannık Yoğurdu’’
Cankurt H., Demiral E., Sağdıç O., Karabacak M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.453
2012
2012Clostridium botulinum presence in honey and health risks
Cankurt H., Sağdıç O.
The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012
2012
2012A Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese
Cankurt H., Sağdıç O., Özkök D.
The First Turkish Congress Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products , Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012
2012
2012Su Yastığı Sulama Yöntemi ile Sulanan Domateslerin Bazı Fizikokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi ve Damla Sulama Yöntemi ile Karşılaştırılması
Cankurt H., Gerçek S., Can A.
Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya, Türkiye, 15 - 19 Şubat 2012
2011
2011“Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods
Cankurt H., Törnük F., Sağdıç O.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011
2010
2010Effect of gallic and ellagic acids on functional properties of ice cream inoculated with Lactobacillus casei
Cankurt H., Yetim H., Sağdıç O.
1st Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 18 - 19 Mayıs 2010
2010
2010“Hızlı Şalgam Suyu Üretimi: Peynir Altı Suyu Kullanılarak Fermentasyon Süresinin Kısaltılması
Cankurt H., Sağdıç O., Yetim H.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Ocak 2010, ss.1030-1032
Kitap & Kitap Bölümleri
2022
2022SÜT ÜRÜNLERİNİN MODİFİYE ATMOSFER İLE MUHAFAZASI
Cankurt H.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, YUSUF ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.1-253, 2022
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
2021 - 2022
2021 - 2022YAHYALI İLÇESİNDE KADIN ELİ İLE KATMA DEĞERLİ DOĞAL FERMENTE ELMA SİRKESİ ÜRETİMİ
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Cankurt H. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022TALAS SÜTEVİ PROJESİ
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Cankurt H. (Yürütücü)
2017 - 2021
2017 - 2021ÜLKEMİZE ÖZGÜ YOĞURT, PEYNİR KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMESİ VE PİLOT ÖLÇEKTE ÜRETİMİ
TÜBİTAK Projesi
Cankurt H., Sağdıç O.(Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Zirvede Bilim: Özel Yetenekli Öğrencilerle Erciyes Dağı Bilim Okulu (TÜBİTAK 4004)
TÜBİTAK Projesi
Cankurt H., Karaçetin E., Dadaşer Çelik F., Gür H., Gür H. M., Ateş N., et al.
2017 - 2019
2017 - 2019Düşük Tuz Yüksek Sağlık, Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
TÜBİTAK Projesi
Cankurt H. (Yürütücü), Sağdıç O., Yetim H.
2012 - 2014
2012 - 2014ÇİĞ SÜTTEN ÜRETİLEN GELENEKSEL PEYNİRLERİN FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, MİKROBİYAL GÜVENLİĞİ VE TEKSTÜRÜ ÜZERİNE KEKİK VE SARIMSAK AROMATİK SULARININ ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Cankurt H., Arıcı M., Törnük F., Sağdıç O.(Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN PEYNİR ENDÜSTRİSİNDE KULLANILARAK EKONOMİYE KAZNDIRILMASI
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
CANKURT H. (Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014ÜLKEMİZDE YETİŞEN BAZI GÜL ÇEŞİTLERİNİN PEYZAJ VE ENDÜSTRİYEL AMAÇLI (TIP, KOZMETİK VE GIDA SEKTÖRÜNDE) KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Sanayi Tezleri Projesi
CANKURT H.
2012 - 2013
2012 - 2013EKZOPOLİSAKKARİT ÜRETEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BAZI GIDALARIN TEKSTÜRÜ VE REOLOJİSİ ÜZERİNE ETKİSİ
TÜBİTAK Projesi
2011 - 2012
2011 - 2012MİKROBİYAL YOLLA STABİLİZATÖRSÜZ (SALEPSİZ) DONDURMA ÜRETİMİ
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
CANKURT H.
2010 - 2011
2010 - 2011PEYNİRALTI SUYUNDAN ŞALGAM SUYU ÜRETİMİ
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
CANKURT H. (Yürütücü)
Patent
2019
2019TATLANDIRICILI KÜP ŞEKER
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22941 , Standart Tescil
2019
2019PROBİYOTİK TURŞU BAHARATLARI VE ÜRETİM YÖNTEMİ
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/23214 , Standart Tescil
2019
2019ŞALGAM SUYU KONSANTRESİ
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/23182 , Standart Tescil
2019
2019POLENLİ TEREYAĞI
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22868 , Standart Tescil
2019
2019SUCUK BAHARATLI PEYNİRLER
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22952 , Standart Tescil
2019
2019YUMUŞAK DRAJE FORMDA PEDİATRİK ŞURUP
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22965 , Standart Tescil
2019
2019ÇEMENLİ PEYNİRLER
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22930 , Standart Tescil
2019
2019AROMATİK SİRKE
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22934 , Standart Tescil
2019
2019DİKENLİ BİLYELİ ŞİŞELİ HOMOJENİZATÖR
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22902 , Standart Tescil
2017
2017YUMURTA İLE BESİN DEĞERİ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ PEYNİRLER
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR2015 07552 B , Standart Tescil
2015
2015Peynir döneri üretim yöntemi ve bu yöntemle üretilmiş peynir döneri
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 201110630 , Standart Tescil
2010
2010MİKROBİYAL DONDURMA
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2010/04131 , Standart Tescil
2010
2010