Announcements & Documents
Education Information
2010 - 2015
2010 - 2015Doctorate
Erciyes University, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Turkey
2008 - 2010
2008 - 2010Postgraduate
Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey
2004 - 2008
2004 - 2008Undergraduate
Harran University, Faculty Of Agrıculture, Gıda Mühendisliği, Turkey
Dissertations
2015
2015Doctorate
BAZI BİTKİ AROMATİK SU VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİPİ ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİRİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2010
2010Postgraduate
PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİMİ VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateArabic
Certificates, Courses and Trainings
2024
2024DÖKÜMAN ANALİZİ EĞİTİMİ
Data Analysis
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2024
2024İLERİ SPSS İLE VERİ ANALİZİ 1
Data Analysis
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023DENEYSEL ÇALIŞMALARDA TASARIM VE ÖRNEKLEM BOYUTU BELİRLEME EĞİTİMİ
Measurement and Evaluation
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023DOKTOR VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN YABANCI DİLDE METİN YAZMA EĞİTİMİ
Foreign Language
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023BİLİMSEL ARAŞTIRMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI
Technology Management/Management of Technology
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2023
2023ARACI VE DÜZENLEYİCİ DEĞİŞKEN ANALİZLERİ EĞİTİMİ
Data Analysis
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022TUİK MİKRO VERİLERİNİN TEDARİKİ VE SPSS İLE ANALİZİ
Data Analysis
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022AR-GE VE İNOVASYON ODAKLI PROJELERDE DEĞERLENDİRME ETKİ ANALİZİ VE PROJE YAZIMI
Project Management
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022BİLİM ETİĞİ
Other
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2022
2022İNOVASYON VE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME PROJELERİNDE PROJE YAZIMI, ETKİ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
Project Management
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ
2014
2014TÜBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Education Management and Planning
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
2012
2012Eğitimcilerin Eğitimi (Sınai Mülkiyet Hakları)
Education Management and Planning
Türk Patent Enstitüsü
2012
2012Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka) Eğitimi
Education Management and Planning
Türk Patent Enstitüsü
2011
2011Girişimcilik Eğitimi
Education Management and Planning
Erciyes Üniversitesi Kayseri İstihdam Merkezi
2008
2008ISO 22000 EĞİTİMİ
Quality Management
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gıda Mühendisleri Odası
2007
2007Bilgisayar İşletmenliği
IT
Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi
Research Areas
Food Engineering
Food Science
Food Microbiology
Food Technology
Food Biotechnology
Processing Diary And Related Products
Food Processing (pasteurisation, sterilisation, refrigeration, lyophilisation, etc.)
Engineering and Technology
Academic Titles / Tasks
2020 - Continues
2020 - ContinuesAssociate Professor
Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2018 - Continues
2018 - ContinuesAssistant Professor
Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2015 - 2018
2015 - 2018Assistant Professor
Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo., Gıda İşleme
2010 - 2015
2010 - 2015Lecturer
Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi
2009 - 2010
2009 - 2010Research Assistant
Igdir University, Faculty Of Engıneerıng, Gıda Mühendisliği
2009 - 2009
2009 - 2009Lecturer
Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda İşleme
Managerial Experience
2017 - 2022
2017 - 2022Head of Department
Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - 2021
2020 - 2021Head of Department
Kayseri University, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, ORGANİK ÜRETİM
2020 - 2021
2020 - 2021Manager of Research and Application Center
Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - 2020
2020 - 2020Assistant Director of Vocational School
Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2011 - 2020
2011 - 2020Gıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkez Sorumlusu
Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - 2018
2017 - 2018Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü
Non Academic Experience
2016 - 2018
2016 - 2018MÜHENDİS
Presidency, CUMHURBAŞKANLIĞI RESMİ KONUTU, SÜT ÜRÜNLERİ İŞLETMESİ
2010 - 2011
2010 - 2011MÜDÜR
Business Establishment Private, CANKURT SÜT ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ., MÜDÜRLÜK
2008 - 2009
2008 - 2009SORUMLU YÖNETİCİ/GIDA MÜHENDİSİ
ÜNAL GIDA VE İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Courses
Advising Theses
2024
2024Postgraduate
Çemenli Eritme Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Cankurt H. (Advisor)
G.DURMAZ(Student)
2024
2024Postgraduate
Sucuk Baharatlı Eritme Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Cankurt H. (Advisor)
M.NURULLAH(Student)
2024
2024Postgraduate
Sarı Kantaronlu Salamura Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Cankurt H. (Advisor)
N.ÇİFTÇİ(Student)
2024
2024Postgraduate
Sulu Haşlama, Kuru Haşlama ve Mikrodalga Fırında Eritme Yöntemleri ile Kaşar Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Karşılaştırılması
Cankurt H. (Advisor)
F.DENİZ(Student)
2023
2023Doctorate
Dondurma üretiminde çöven ekstraktı kullanımı
Cankurt H. (Advisor), Artık N.(Advisor)
H.KABLAN(Student)
2023
2023Postgraduate
MANDA SÜTÜNDEN FARKLI YÖNTEMLERLE YANLIK YOĞURDU ÜRETİMİ VE BAZI ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Cankurt H. (Advisor)
Ö.KARAKOÇ(Student)
2022
2022Postgraduate
Blok tip eritme peyniri üretiminde havuç lifi ve bazı gumların kullanımı
Çavuş M. (Co-Advisor), Cankurt H.
O.GÜNER(Student)
2022
2022Postgraduate
NVESTIGATION OF THE MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF SILO FEED, RAW MILK AND MELTING CHEESE ON SALE IN KAYSERİ MARKET
Cankurt H. (Advisor)
T.ZEKİ(Student)
2022
2022Postgraduate
INVESTIGATION OF THE USAGE OF REDUCED FAT BUFFALO MILK VILLAGE TYPE BRINED WHITE CHEESE PRODUCTION
Cankurt H. (Advisor)
Ş.SEYHAN(Student)
2022
2022Postgraduate
THE PLACE OF TURKEY IN ORGANIC PRODUCTION AND COMPARISON OF CERTIFICATION SYSTEMS IN TURKEY AND EUROPEAN UNION
Cankurt H. (Advisor)
C.AKYÜZ(Student)
2022
2022Postgraduate
Kayseri piyasasında satışa sunulan silo yem, çiğ süt ve eritme peynirlerin mikrobiyolojik özelliklerinin araştırılması
Cankurt H. (Advisor)
T.ZEKİ(Student)
2022
2022Postgraduate
Dinlendirilmiş UHT sütün köy tipi salamura beyaz peynir üretiminde kullanılabilme olanaklarının araştırılması
Cankurt H. (Advisor)
H.IŞIK(Student)
2020
2020Doctorate
Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
Cankurt H. (Co-Advisor), Yetim H.
M.ÇAVUŞ(Student)
2019
2019Postgraduate
Yağsız blok tip eritme peyniri üretiminde yumurta kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Advisor)
Y.Ramiz(Student)
2019
2019Postgraduate
Diyet blok tip eritme peyniri üretiminde yağ ikame maddesi olarak yumurta kullanımı
Cankurt H. (Advisor)
R.YÜKSEL(Student)
2018
2018Postgraduate
Siyah havuç suyu konsantresi ve peyniraltı suyu kullanılarak tuzu azaltılmış şalgam suyu üretim imkanlarının araştırılması
Cankurt H. (Advisor)
N.Güven(Student)
2015
2015Postgraduate
Yağsız blok tip eritme peyniri üretiminde yumurta kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Advisor)
M.Çavuş(Student)
2015
2015Postgraduate
Blok tip eritme peyniri üretiminde tavuk yumurtası kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Advisor), Yurt B.(Advisor)
M.ÇAVUŞ(Student)
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2024
2024The Use of Carrot Fiber and Some Gums in the Production of Block-Type Melting Cheese
CANKURT H., ÇAVUŞ M., GÜNER O.
FOODS , vol.13, no.13, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Harnessing the Role of Three Lactic Acid Bacteria (LAB) Strains for Type II Sourdough Production and Influence of Sourdoughs on Bread Quality and Maillard Reaction Products
ŞAHİN M., ÖZGÖLET M., CANKURT H., DERTLİ E.
FOODS , vol.13, no.12, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Exploring the Nutritional Impact of Sourdough Fermentation: Its Mechanisms and Functional Potential
Alkay Z., Falah F., Cankurt H., Dertli E.
FOODS , vol.13, no.11, 2024 (SCI-Expanded)
2021
2021Effects of egg parts addition on colour, textural and sensory properties of block-type melted cheese: a case study
Çavuş M., Yurt B., Cankurt H.
Ciencia E Tecnologia De Alimentos , vol.41, no.4, pp.1-10, 2021 (SCI-Expanded)
2019
2019The Effects of Adding Different Stabilizers in Brine on the Physicochemical, Sensory, Microbiological and Textural Properties of White Cheese
CANKURT H.
FOODS , vol.8, no.4, 2019 (SCI-Expanded)
2017
2017Change in Physicochemical, Microbiological and Textural Properties of Raw Milk White Cheese During Ripening: Effect of Thyme and Garlic Aromatic Waters
Sağdıç O., Cankurt H., Törnük F., Arıcı M.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty , vol.14, no.2, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Effects of in situ exopolysaccharide production and fermentation conditions on physicochemical, microbiological, textural and microstructural properties of Turkish-type fermented sausage (sucuk)
Dertli E., YILMAZ M. T., Tatlisu N. B., Toker O. S., Cankurt H., Sagdic O.
MEAT SCIENCE , vol.121, pp.156-165, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Development of a fermented ice-cream as influenced by in situ exopolysaccharide production: Rheological, molecular, microstructural and sensory characterization
Dertli E., TOKER Ö. S., DURAK M. Z., YILMAZ M., Tatlisu N. B., SAĞDIÇ O., et al.
CARBOHYDRATE POLYMERS , vol.136, pp.427-440, 2016 (SCI-Expanded)
2014
2014Effect of yoghurt or yoghurt serum on microbial quality of cig kofte
DOĞAN M., Cankurt H., Toker O. S., Yetim H., SAĞDIÇ O.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , vol.51, no.7, pp.1406-1410, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Microbiological, steady, and dynamic rheological characterization of boza samples: temperature sweep tests and applicability of the Cox-Merz rule
ARICI M., Ersoz Tatlisu N. B., TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., Cankurt H., DURAK M. Z., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , vol.38, no.3, pp.377-387, 2014 (SCI-Expanded)
2012
2012Interaction Between Some Phenolic Compounds and Probiotic Bacterium in Functional Ice Cream Production
Sagdic O., Ozturk I., Cankurt H., Tornuk F.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , vol.5, no.8, pp.2964-2971, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Linear creep and recovery analysis of ketchup-processed cheese mixtures using mechanical simulation models as a function of temperature and concentration
Karaman S., YILMAZ M. T., Cankurt H., Kayacier A., SAĞDIÇ O.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL , vol.48, no.2, pp.507-519, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Efficacy of various plant hydrosols as natural food sanitizers in reducing Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium on fresh cut carrots and apples
Tornuk F., Cankurt H., Ozturk I., Sagdic O., Bayram O., Yetim H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY , vol.148, no.1, pp.30-35, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Steady and dynamic oscillatory shear rheological properties of ketchup-processed cheese mixtures Effect of temperature and concentration
Yilmaz M. T., Karaman S., Cankurt H., Kayacier A., Sagdic O.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , vol.103, no.2, pp.197-210, 2011 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2022
2022The Effect of Gypsophila Extractas Natural Emulsifier on the Steady, Dynamic Rheological Behavior and Microstructural Properties of the Ice Cream Mix
Kablan H., Artık N., Karasu S., Tekin Çakmak Z. H., Sağdıç O., Cankurt H.
EUROPEAN JOURNAL OF SCIENCE AND THEOLOGY , no.38, pp.1-7, 2022 (ESCI)
2019
2019Investigation onUsing Possibilities of Egg in the Production of Diet Block Type Melting Cheese
Cankurt H., Yetim H., Yüksel R.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , no.15, pp.579-590, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Physicochemical and Sensory Properties of low salt turnip juıce produced by using black carrot juıce and whey
Cankurt H., Yetim H., Güven N.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , no.15, pp.599-610, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Effect of Water Extracts and Essential Oils of Some Medicinal and Aromatic Plants on Clostridium tyrobutyricum and Total Yeast-Mold Levels in Block Type Processed Cheese as a Model Food
Cankurt H., Sağdıç O.
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi , vol.0, no.21, pp.40-52, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009THE EFFECT OF SAFFRON ADDITION ON SOME PROPERTIES OF PLANE ICE-CREAM
Cankurt H.
Gıda , vol.1, no.1, pp.1-7, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2023
2023Investigation of Microbiological Properties of Silo Feed, Raw Milk and Melted Cheese Offered for Sale in Kayseri Market
Cankurt H., Sağdıç O., Karaköse T. Z.
TÜRKİYE 1. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ KONGRESİ, Erzurum, Turkey, 13 - 16 September 2023, pp.96
2020
2020Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması
Çavuş M., Cankurt H.
3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Turkey, 19 - 20 March 2020, pp.493-494
0
0Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods
CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Turkey, vol.2, pp.55
0
0Ketçap Üretiminde Peyniraltı Suyunun Kullanılabilirliği Üzerine Bir Araştırma
CANKURT H., TÖRNÜK F., Sağdıç O.
TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ, Hatay, Turkey, pp.562
2017
2017The Production of Colored Cheese Using Phytochemicals of Vegetables: Ideas Worth Sharing
Cankurt H., Çam M., Yetim H.
The International Food Machinery & Technology Exhibition (FOOMA JAPAN), Tokyo, Japan, 13 - 16 June 2017, pp.169-172
2013
2013Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar
Cankurt H., Sağdıç O.
The 2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013
2013
2013Microbiological, Steady and Dynamic Rheological Characterization of Boza Samples: Temperature Sweep Tests and Applicability of Cox-Merz Rule
Arıcı M., Toker Ö. S., Cankurt H., Sağdıç O., Durak M. Z., Yılmaz M. T.
2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013
2012
2012Geleneksel Bir Yoğurt Çeşidi: “Yannık Yoğurdu’’
Cankurt H., Demiral E., Sağdıç O., Karabacak M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.453
2012
2012Clostridium botulinum presence in honey and health risks
Cankurt H., Sağdıç O.
The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Turkey, 22 - 26 February 2012
2012
2012A Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese
Cankurt H., Sağdıç O., Özkök D.
The First Turkish Congress Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products , Kayseri, Turkey, 22 - 26 February 2012
2012
2012Su Yastığı Sulama Yöntemi ile Sulanan Domateslerin Bazı Fizikokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi ve Damla Sulama Yöntemi ile Karşılaştırılması
Cankurt H., Gerçek S., Can A.
Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya, Turkey, 15 - 19 February 2012
2011
2011“Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods
Cankurt H., Törnük F., Sağdıç O.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011
2010
2010Effect of gallic and ellagic acids on functional properties of ice cream inoculated with Lactobacillus casei
Cankurt H., Yetim H., Sağdıç O.
1st Kiel Food Science Symposium, Kiel, Germany, 18 - 19 May 2010
2010
2010“Hızlı Şalgam Suyu Üretimi: Peynir Altı Suyu Kullanılarak Fermentasyon Süresinin Kısaltılması
Cankurt H., Sağdıç O., Yetim H.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 January 2010, pp.1030-1032
Books & Book Chapters
2022
2022SÜT ÜRÜNLERİNİN MODİFİYE ATMOSFER İLE MUHAFAZASI
Cankurt H.
in: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, YUSUF ÇAKIR, Editor, İksad Yayınevi, Ankara, pp.1-253, 2022
Other Publications
Supported Projects
2021 - 2022
2021 - 2022YAHYALI İLÇESİNDE KADIN ELİ İLE KATMA DEĞERLİ DOĞAL FERMENTE ELMA SİRKESİ ÜRETİMİ
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Cankurt H. (Executive)
2021 - 2022
2021 - 2022TALAS SÜTEVİ PROJESİ
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Cankurt H. (Executive)
2017 - 2021
2017 - 2021ÜLKEMİZE ÖZGÜ YOĞURT, PEYNİR KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMESİ VE PİLOT ÖLÇEKTE ÜRETİMİ
TUBITAK Project
Cankurt H., Sağdıç O.(Executive)
2018 - 2019
2018 - 2019Zirvede Bilim: Özel Yetenekli Öğrencilerle Erciyes Dağı Bilim Okulu (TÜBİTAK 4004)
TUBITAK Project
Cankurt H., Karaçetin E., Dadaşer Çelik F., Gür H., Gür H. M., Ateş N., et al.
2017 - 2019
2017 - 2019Düşük Tuz Yüksek Sağlık, Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
TUBITAK Project
Cankurt H. (Executive), Sağdıç O., Yetim H.
2012 - 2014
2012 - 2014ÇİĞ SÜTTEN ÜRETİLEN GELENEKSEL PEYNİRLERİN FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, MİKROBİYAL GÜVENLİĞİ VE TEKSTÜRÜ ÜZERİNE KEKİK VE SARIMSAK AROMATİK SULARININ ETKİSİ
Project Supported by Higher Education Institutions
Cankurt H., Arıcı M., Törnük F., Sağdıç O.(Executive)
2012 - 2014
2012 - 2014BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN PEYNİR ENDÜSTRİSİNDE KULLANILARAK EKONOMİYE KAZNDIRILMASI
Project Supported by Other Official Institutions
CANKURT H. (Executive)
2012 - 2014
2012 - 2014ÜLKEMİZDE YETİŞEN BAZI GÜL ÇEŞİTLERİNİN PEYZAJ VE ENDÜSTRİYEL AMAÇLI (TIP, KOZMETİK VE GIDA SEKTÖRÜNDE) KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Industrial Thesis Project
CANKURT H.
2012 - 2013
2012 - 2013EKZOPOLİSAKKARİT ÜRETEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BAZI GIDALARIN TEKSTÜRÜ VE REOLOJİSİ ÜZERİNE ETKİSİ
TUBITAK Project
2011 - 2012
2011 - 2012MİKROBİYAL YOLLA STABİLİZATÖRSÜZ (SALEPSİZ) DONDURMA ÜRETİMİ
Project Supported by Other Official Institutions
CANKURT H.
2010 - 2011
2010 - 2011PEYNİRALTI SUYUNDAN ŞALGAM SUYU ÜRETİMİ
Project Supported by Other Official Institutions
CANKURT H. (Executive)
Patent
2019
2019YUMUŞAK DRAJE FORMDA PEDİATRİK ŞURUP
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22965 , Standard Registration
2019
2019PROBİYOTİK TURŞU BAHARATLARI VE ÜRETİM YÖNTEMİ
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/23214 , Standard Registration
2019
2019ŞALGAM SUYU KONSANTRESİ
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/23182 , Standard Registration
2019
2019POLENLİ TEREYAĞI
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22868 , Standard Registration
2019
2019SUCUK BAHARATLI PEYNİRLER
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22952 , Standard Registration
2019
2019TATLANDIRICILI KÜP ŞEKER
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22941 , Standard Registration
2019
2019ÇEMENLİ PEYNİRLER
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22930 , Standard Registration
2019
2019AROMATİK SİRKE
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22934 , Standard Registration
2019
2019DİKENLİ BİLYELİ ŞİŞELİ HOMOJENİZATÖR
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22902 , Standard Registration
2017
2017YUMURTA İLE BESİN DEĞERİ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ PEYNİRLER
Patent
Registered / Approved, The Invention Registration Number: TR2015 07552 B , Standard Registration
2015
2015Şalgam sosu
Patent
Registered / Approved, The Invention Registration Number: 201000240 , Standard Registration
2015
2015Peynir döneri üretim yöntemi ve bu yöntemle üretilmiş peynir döneri
Patent
Registered / Approved, The Invention Registration Number: 201110630 , Standard Registration
2010
2010MİKROBİYAL DONDURMA
Patent
Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2010/04131 , Standard Registration
2010
2010PEYNİRLİ KETÇAP
Patent
Registered / Approved, The Invention Registration Number: 200800003 , Standard Registration
2010
2010