Eğitim Bilgileri
2010 - 2015
2010 - 2015Doktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
BAZI BİTKİ AROMATİK SU VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİPİ ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİRİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2010
2010Yüksek Lisans
PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİMİ VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüArapça
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2014
2014TÜBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Eğitim Yönetimi ve Planlama
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
2012
2012Eğitimcilerin Eğitimi (Sınai Mülkiyet Hakları)
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Türk Patent Enstitüsü
2012
2012Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka) Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Türk Patent Enstitüsü
2011
2011Girişimcilik Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Erciyes Üniversitesi Kayseri İstihdam Merkezi
2008
2008ISO 22000 EĞİTİMİ
Kalite Yönetimi
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gıda Mühendisleri Odası
2007
2007Bilgisayar İşletmenliği
Bilişim
Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoç.Dr.
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr.Öğr.Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2015 - 2018
2015 - 2018Yrd.Doç.Dr.
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo., Gıda İşleme
2010 - 2015
2010 - 2015Öğretim Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi
2009 - 2010
2009 - 2010Araştırma Görevlisi
Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2009
2009 - 2009Öğretim Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorUygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorGıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkez Sorumlusu
Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - 2018
2017 - 2018Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2020
2020Doktora
Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
Cankurt H. (Eş Danışman) , Yetim H.
M.ÇAVUŞ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yağsız blok tip eritme peyniri üretiminde yumurta kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Danışman)
Y.Ramiz(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Siyah havuç suyu konsantresi ve peyniraltı suyu kullanılarak tuzu azaltılmış şalgam suyu üretim imkanlarının araştırılması
Cankurt H. (Danışman)
N.Güven(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Yağsız blok tip eritme peyniri üretiminde yumurta kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Cankurt H. (Danışman)
M.Çavuş(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019The Effects of Adding Different Stabilizers in Brine on the Physicochemical, Sensory, Microbiological and Textural Properties of White Cheese
CANKURT H.
FOODS, cilt.8, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Effects of in situ exopolysaccharide production and fermentation conditions on physicochemical, microbiological, textural and microstructural properties of Turkish-type fermented sausage (sucuk)
Dertli E., YILMAZ M. T. , Tatlisu N. B. , Toker O. S. , Cankurt H. , Sagdic O.
MEAT SCIENCE, cilt.121, ss.156-165, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Development of a fermented ice-cream as influenced by in situ exopolysaccharide production: Rheological, molecular, microstructural and sensory characterization
Dertli E., TOKER Ö. S. , DURAK M. Z. , YILMAZ M., Tatlisu N. B. , SAĞDIÇ O., et al.
CARBOHYDRATE POLYMERS, cilt.136, ss.427-440, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014Effect of yoghurt or yoghurt serum on microbial quality of cig kofte
DOĞAN M., Cankurt H. , Toker O. S. , Yetim H., SAĞDIÇ O.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.51, ss.1406-1410, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014Microbiological, steady, and dynamic rheological characterization of boza samples: temperature sweep tests and applicability of the Cox-Merz rule
ARICI M., Ersoz Tatlisu N. B. , TOKER Ö. S. , YILMAZ M. T. , Cankurt H. , DURAK M. Z. , et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY, cilt.38, ss.377-387, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Interaction Between Some Phenolic Compounds and Probiotic Bacterium in Functional Ice Cream Production
Sagdic O., Ozturk I., Cankurt H. , Tornuk F.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, cilt.5, ss.2964-2971, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Linear creep and recovery analysis of ketchup-processed cheese mixtures using mechanical simulation models as a function of temperature and concentration
Karaman S., YILMAZ M. T. , Cankurt H. , Kayacier A., SAĞDIÇ O.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, cilt.48, ss.507-519, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Efficacy of various plant hydrosols as natural food sanitizers in reducing Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium on fresh cut carrots and apples
Tornuk F., Cankurt H. , Ozturk I., Sagdic O., Bayram O., Yetim H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, cilt.148, ss.30-35, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Steady and dynamic oscillatory shear rheological properties of ketchup-processed cheese mixtures Effect of temperature and concentration
Yilmaz M. T. , Karaman S., Cankurt H. , Kayacier A., Sagdic O.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, cilt.103, ss.197-210, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019Diyet Blok Tip Eritme Peyniri Üretiminde Yumurta Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Cankurt H. , Yetim H., Yüksel R.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, ss.579-590, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Siyah Havuç ve Peyniraltı Suyu Kullanılarak Üretilen Tuzu Azaltılmış Şalgam Suyunun Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri
Cankurt H. , Yetim H., Güven N.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, ss.599-610, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Bazı tıbbi ve aromatik bitkilerin su ekstraktlarının ve uçucu yağlarının model gıda olarak blok tip eritme peynirinde Clostridium tyrobutyricum ve toplam maya-küf sayıları üzerine etkisi
Cankurt H. , Sağdıç O.
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, cilt.0, ss.40-52, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017Change in Physicochemical, Microbiological and Textural Properties of Raw Milk White Cheese During Ripening: Effect of Thyme and Garlic Aromatic Waters
Sağdıç O., Cankurt H. , Törnük F., Arıcı M.
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.14, 2017 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2009
2009Safran İlavesinin Sade Dondurmanın bazı Özelliklerine Etkisi
Cankurt H.
Gıda, cilt.1, no.1, ss.1-7, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2020
2020Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması
Çavuş M. , Cankurt H.
3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.493-494
0
0Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods
CANKURT H. , TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, cilt.2, ss.55
0
0Ketçap Üretiminde Peyniraltı Suyunun Kullanılabilirliği Üzerine Bir Araştırma
CANKURT H. , TÖRNÜK F., Sağdıç O.
TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ, Hatay, Türkiye, ss.562
2013
2013Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar
Cankurt H. , Sağdıç O.
The 2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
2013
2013Microbiological, Steady and Dynamic Rheological Characterization of Boza Samples: Temperature Sweep Tests and Applicability of Cox-Merz Rule
Arıcı M., Toker Ö. S. , Cankurt H. , Sağdıç O., Durak M. Z. , Yılmaz M. T.
2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
2012
2012Geleneksel Bir Yoğurt Çeşidi: “Yannık Yoğurdu’’
Cankurt H. , Demiral E. , Sağdıç O., Karabacak M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.453
2012
2012A Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese
Cankurt H. , Sağdıç O., Özkök D.
The First Turkish Congress Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products , Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012
2012
2012Clostridium botulinum presence in honey and health risks
Cankurt H. , Sağdıç O.
The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012
2012
2012Su Yastığı Sulama Yöntemi ile Sulanan Domateslerin Bazı Fizikokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi ve Damla Sulama Yöntemi ile Karşılaştırılması
Cankurt H. , Gerçek S., Can A.
Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya, Türkiye, 15 - 19 Şubat 2012
2011
2011“Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods
Cankurt H. , Törnük F., Sağdıç O.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011
2010
2010Effect of gallic and ellagic acids on functional properties of ice cream inoculated with Lactobacillus casei
Cankurt H. , Yetim H., Sağdıç O.
1st Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 18 - 19 Mayıs 2010
2010
2010“Hızlı Şalgam Suyu Üretimi: Peynir Altı Suyu Kullanılarak Fermentasyon Süresinin Kısaltılması
Cankurt H. , Sağdıç O., Yetim H.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Ocak 2010, ss.1030-1032
Kitap & Kitap Bölümleri
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
2012 - 2014
2012 - 2014BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN PEYNİR ENDÜSTRİSİNDE KULLANILARAK EKONOMİYE KAZNDIRILMASI
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
CANKURT H. (Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014ÜLKEMİZDE YETİŞEN BAZI GÜL ÇEŞİTLERİNİN PEYZAJ VE ENDÜSTRİYEL AMAÇLI (TIP, KOZMETİK VE GIDA SEKTÖRÜNDE) KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Sanayi Tezleri Projesi
CANKURT H.
2012 - 2013
2012 - 2013EKZOPOLİSAKKARİT ÜRETEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BAZI GIDALARIN TEKSTÜRÜ VE REOLOJİSİ ÜZERİNE ETKİSİ
TÜBİTAK Projesi
2011 - 2012
2011 - 2012MİKROBİYAL YOLLA STABİLİZATÖRSÜZ (SALEPSİZ) DONDURMA ÜRETİMİ
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
CANKURT H.
2010 - 2011
2010 - 2011