Doç. Dr. HASAN CANKURT


Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: hcankurt@kayseri.edu.tr
Diğer E-posta: hasay2006@hotmail.com
İş Telefonu: +90 352 207 6666 Dahili: 41527
Fax Telefonu: +90 352 437 1383
Web: https://avesis.kayseri.edu.tr/hcankurt
Ofis: Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO 2. Kat
Posta Adresi: KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MYO. KAYSERİ

Metrikler

Yayın

39

Yayın (WoS)

15

Yayın (Scopus)

15

Atıf (WoS)

363

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

378

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

2

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

11

Fikri Mülkiyet

15

Tez Danışmanlığı

20

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2010 - 2015

2010 - 2015

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

BAZI BİTKİ AROMATİK SU VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİPİ ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİRİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2010

2010

Yüksek Lisans

PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİMİ VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Arapça

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

DÖKÜMAN ANALİZİ EĞİTİMİ

Veri Analizi

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2024

2024

İLERİ SPSS İLE VERİ ANALİZİ 1

Veri Analizi

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

DENEYSEL ÇALIŞMALARDA TASARIM VE ÖRNEKLEM BOYUTU BELİRLEME EĞİTİMİ

Ölçme ve Değerlendirme

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

DOKTOR VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN YABANCI DİLDE METİN YAZMA EĞİTİMİ

Yabancı Dil

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

BİLİMSEL ARAŞTIRMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI

Teknoloji Yönetimi

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

ARACI VE DÜZENLEYİCİ DEĞİŞKEN ANALİZLERİ EĞİTİMİ

Veri Analizi

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

TUİK MİKRO VERİLERİNİN TEDARİKİ VE SPSS İLE ANALİZİ

Veri Analizi

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

AR-GE VE İNOVASYON ODAKLI PROJELERDE DEĞERLENDİRME ETKİ ANALİZİ VE PROJE YAZIMI

Proje Yönetimi

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

BİLİM ETİĞİ

Diğer

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

İNOVASYON VE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME PROJELERİNDE PROJE YAZIMI, ETKİ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME

Proje Yönetimi

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2014

2014

TÜBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2012

2012

Eğitimcilerin Eğitimi (Sınai Mülkiyet Hakları)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Türk Patent Enstitüsü

2012

2012

Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka) Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Türk Patent Enstitüsü

2011

2011

Girişimcilik Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Erciyes Üniversitesi Kayseri İstihdam Merkezi

2008

2008

ISO 22000 EĞİTİMİ

Kalite Yönetimi

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gıda Mühendisleri Odası

2007

2007

Bilgisayar İşletmenliği

Bilişim

Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2015 - 2018

2015 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo., Gıda İşleme

2010 - 2015

2010 - 2015

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi

2009 - 2010

2009 - 2010

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2009

2009 - 2009

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2017 - 2022

2017 - 2022

Bölüm Başkanı

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - 2021

2020 - 2021

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Kayseri Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, ORGANİK ÜRETİM

2020 - 2021

2020 - 2021

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - 2020

2020 - 2020

MYO Müdür Yardımcısı

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2011 - 2020

2011 - 2020

Gıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkez Sorumlusu

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - 2018

2017 - 2018

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2018

2016 - 2018

MÜHENDİS

Cumhurbaşkanlığı, CUMHURBAŞKANLIĞI RESMİ KONUTU, SÜT ÜRÜNLERİ İŞLETMESİ, MÜHENDİS

2010 - 2011

2010 - 2011

MÜDÜR

Ticari Kuruluş Özel, CANKURT SÜT ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ., MÜDÜRLÜK, MÜDÜR

2008 - 2009

2008 - 2009

SORUMLU YÖNETİCİ/GIDA MÜHENDİSİ

ÜNAL GIDA VE İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ., SORUMLU YÖNETİCİ/GIDA MÜHENDİSİ

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ-1

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ

Tez Çalışması-2

Uzmanlık Alan Dersi-1

Tez Çalışması-1

Uzmanlık Alan Dersi-2

Organik Fermantasyon Ürünleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Bilimine Giriş

Organik Gıda Üretimine Giriş

Ön Lisans

Ön Lisans

PATENT VE AR-GE TEKNİĞİ

GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ

SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

YAĞ TEKNOLOJİSİ

Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları

Süt Ürünleri Teknolojisi

Patent ve AR-GE Tekniği

Yağ Teknolojisi

Meyve ve Sebze Teknolojisi

GIDA KATKI MADDELERİ

Peynir Teknolojisi

Tereyağı Teknolojisi

Yönetilen Tezler

2024

2024

Yüksek Lisans

Çemenli Eritme Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

Cankurt H. (Danışman)

G.DURMAZ(Öğrenci)

2024

2024

Yüksek Lisans

Sarı Kantaronlu Salamura Peyniri Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

Cankurt H. (Danışman)

N.ÇİFTÇİ(Öğrenci)

2024

2024

Yüksek Lisans

Her Yönü İle İtalyan Peynirleri

Cankurt H. (Danışman)

Ö.KERİM(Öğrenci)

2022

2022

Yüksek Lisans

ENDÜSTRİYEL OLMAYAN GIDA ÜRETİMİ

Cankurt H. (Danışman)

E.NUR(Öğrenci) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

Doktora

Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği

Cankurt H. (Eş Danışman), Yetim H.

M.ÇAVUŞ(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (20)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (15)
ESCI (1)
Scopus (15)
TRDizin (6)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Kayseri Piyasasında Satışa Sunulan Silo Yem, Çiğ Süt ve Eritme Peynirlerin Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması

Cankurt H., Sağdıç O., Karaköse T. Z.

TÜRKİYE 1. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ KONGRESİ, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.96, (Özet Bildiri)

2020

2020

2. Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması

Çavuş M., Cankurt H.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.493-494, (Özet Bildiri)

0

0

3. Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, cilt.2, ss.55, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

5. The Production of Colored Cheese Using Phytochemicals of Vegetables: Ideas Worth Sharing

Cankurt H., Çam M., Yetim H.

The International Food Machinery & Technology Exhibition (FOOMA JAPAN), Tokyo, Japonya, 13 - 16 Haziran 2017, ss.169-172, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

6. Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar

Cankurt H., Sağdıç O.

The 2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

8. Geleneksel Bir Yoğurt Çeşidi: “Yannık Yoğurdu’’

Cankurt H., Demiral E., Sağdıç O., Karabacak M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.453, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

9. Clostridium botulinum presence in honey and health risks

Cankurt H., Sağdıç O.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

10. A Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese

Cankurt H., Sağdıç O., Özkök D.

The First Turkish Congress Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products , Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

12. “Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

Cankurt H., Törnük F., Sağdıç O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

14. “Hızlı Şalgam Suyu Üretimi: Peynir Altı Suyu Kullanılarak Fermentasyon Süresinin Kısaltılması

Cankurt H., Sağdıç O., Yetim H.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Ocak 2010, ss.1030-1032, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. SÜT ÜRÜNLERİNİN MODİFİYE ATMOSFER İLE MUHAFAZASI

Cankurt H.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, YUSUF ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.1-253, 2022

Desteklenen Projeler

2021 - 2022

2021 - 2022

YAHYALI İLÇESİNDE KADIN ELİ İLE KATMA DEĞERLİ DOĞAL FERMENTE ELMA SİRKESİ ÜRETİMİ

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Cankurt H. (Yürütücü)

2021 - 2022

2021 - 2022

TALAS SÜTEVİ PROJESİ

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Cankurt H. (Yürütücü)

2017 - 2021

2017 - 2021

ÜLKEMİZE ÖZGÜ YOĞURT, PEYNİR KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMESİ VE PİLOT ÖLÇEKTE ÜRETİMİ

TÜBİTAK Projesi , 1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini D.P.

Cankurt H., Sağdıç O.(Yürütücü)

2017 - 2019

2017 - 2019

Düşük Tuz Yüksek Sağlık, Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Cankurt H. (Yürütücü), Sağdıç O., Yetim H.

2012 - 2014

2012 - 2014

BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN PEYNİR ENDÜSTRİSİNDE KULLANILARAK EKONOMİYE KAZNDIRILMASI

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

CANKURT H. (Yürütücü)

2011 - 2012

2011 - 2012

MİKROBİYAL YOLLA STABİLİZATÖRSÜZ (SALEPSİZ) DONDURMA ÜRETİMİ

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

CANKURT H.

2010 - 2011

2010 - 2011

PEYNİRALTI SUYUNDAN ŞALGAM SUYU ÜRETİMİ

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

CANKURT H. (Yürütücü)

Patent

2019

2019

TATLANDIRICILI KÜP ŞEKER

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22941 , Standart Tescil

2019

2019

PROBİYOTİK TURŞU BAHARATLARI VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/23214 , Standart Tescil

2019

2019

ŞALGAM SUYU KONSANTRESİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/23182 , Standart Tescil

2019

2019

POLENLİ TEREYAĞI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22868 , Standart Tescil

2019

2019

SUCUK BAHARATLI PEYNİRLER

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22952 , Standart Tescil

2019

2019

YUMUŞAK DRAJE FORMDA PEDİATRİK ŞURUP

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22965 , Standart Tescil

2019

2019

ÇEMENLİ PEYNİRLER

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22930 , Standart Tescil

2019

2019

AROMATİK SİRKE

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22934 , Standart Tescil

2019

2019

DİKENLİ BİLYELİ ŞİŞELİ HOMOJENİZATÖR

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/22902 , Standart Tescil

2017

2017

YUMURTA İLE BESİN DEĞERİ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ PEYNİRLER

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR2015 07552 B , Standart Tescil

2015

2015

Peynir döneri üretim yöntemi ve bu yöntemle üretilmiş peynir döneri

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 201110630 , Standart Tescil

2015

2015

Şalgam sosu

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 201000240 , Standart Tescil

2010

2010

MİKROBİYAL DONDURMA

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2010/04131 , Standart Tescil

2010

2010

PEYNİRLİ KETÇAP

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 200800003 , Standart Tescil

2010

2010

PEYNİRALTI SUYU KATKILI ŞALGAM SUYU

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2010/00241 , Standart Tescil



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 357

h-indeksi (WOS): 8