Dr.Öğr.Üyesi

HASAN CANKURT


Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi Programı

Eğitim Bilgileri

2010 - 2015

2010 - 2015

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

BAZI BİTKİ AROMATİK SU VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİPİ ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİRİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2010

2010

Yüksek Lisans

PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİMİ VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Arapça

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

TÜBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2012

2012

Eğitimcilerin Eğitimi (Sınai Mülkiyet Hakları)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Türk Patent Enstitüsü

2012

2012

Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka) Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Türk Patent Enstitüsü

2011

2011

Girişimcilik Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Erciyes Üniversitesi Kayseri İstihdam Merkezi

2008

2008

ISO 22000 EĞİTİMİ

Kalite Yönetimi

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gıda Mühendisleri Odası

2007

2007

Bilgisayar İşletmenliği

Bilişim

Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr.Öğr.Üyesi

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2015 - 2018

2015 - 2018

Yrd.Doç.Dr.

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo., Gıda İşleme

2010 - 2015

2010 - 2015

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi

2009 - 2010

2009 - 2010

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2009

2009 - 2009

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Gıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkez Sorumlusu

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - 2018

2017 - 2018

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt Ürünleri Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Tez Çalışması-2

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi-1

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Tez Çalışması-1

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi-2

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Organik Fermantasyon Ürünleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Patent ve AR-GE Tekniği

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları

Ön Lisans

Ön Lisans

Yağ Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Bilimine Giriş

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Organik Gıda Üretimine Giriş

Ön Lisans

Ön Lisans

Meyve ve Sebze Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Peynir Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Tereyağı Teknolojisi

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2014

2014

Effect of yoghurt or yoghurt serum on microbial quality of cig kofte

DOĞAN M., Cankurt H. , Toker O. S. , Yetim H., SAĞDIÇ O.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.51, ss.1406-1410, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier identifier

2012

2012

Interaction Between Some Phenolic Compounds and Probiotic Bacterium in Functional Ice Cream Production

Sagdic O., Ozturk I., Cankurt H. , Tornuk F.

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, cilt.5, ss.2964-2971, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2020

2020

Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması

Çavuş M. , Cankurt H.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Türkiye, 19 - 20 Mart 2020, ss.493-494

0

0

Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

CANKURT H. , TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, cilt.2, ss.55

2013

2013

Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar

Cankurt H. , Sağdıç O.

The 2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

2012

2012

Geleneksel Bir Yoğurt Çeşidi: “Yannık Yoğurdu’’

Cankurt H. , Demiral E. , Sağdıç O., Karabacak M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.453

2012

2012

A Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese

Cankurt H. , Sağdıç O., Özkök D.

The First Turkish Congress Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products , Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012

2012

2012

Clostridium botulinum presence in honey and health risks

Cankurt H. , Sağdıç O.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012

2011

2011

“Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

Cankurt H. , Törnük F., Sağdıç O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011

2010

2010

“Hızlı Şalgam Suyu Üretimi: Peynir Altı Suyu Kullanılarak Fermentasyon Süresinin Kısaltılması

Cankurt H. , Sağdıç O., Yetim H.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Ocak 2010, ss.1030-1032

Kitap & Kitap Bölümleri



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 206

h-indeksi (WOS): 7