Assoc. Prof. HASAN CANKURT


Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi Programı


WoS Research Areas: Agriculture & Environment Sciences (AGE), FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY


Avesis Research Areas: Food Engineering, Food Science, Food Microbiology, Food Technology, Food Biotechnology, Processing Diary And Related Products, Food Processing (pasteurisation, sterilisation, refrigeration, lyophilisation, etc.), Engineering and Technology

Former Researcher

Email: hcankurt@kayseri.edu.tr
Other Email: hasay2006@hotmail.com
Office Phone: +90 352 207 6666 Extension: 41527
Fax Phone: +90 352 437 1383
Web: https://avesis.kayseri.edu.tr/hcankurt
Office: Safiye Çıkrıkçıoğlu MYO 2. Kat
Address: KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MYO. KAYSERİ

Metrics

Publication

38

Citation (WoS)

355

H-Index (WoS)

8

Citation (Scopus)

376

H-Index (Scopus)

8

Project

11

Intellectual Property

15

Thesis Advisory

20

Open Access

5
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2010 - 2015

2010 - 2015

Doctorate

Erciyes University, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Turkey

2008 - 2010

2008 - 2010

Postgraduate

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

2004 - 2008

2004 - 2008

Undergraduate

Harran University, Faculty Of Agrıculture, Gıda Mühendisliği, Turkey

Dissertations

2015

2015

Doctorate

BAZI BİTKİ AROMATİK SU VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİPİ ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİRİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2010

2010

Postgraduate

PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİMİ VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

Arabic

Certificates, Courses and Trainings

2024

2024

DÖKÜMAN ANALİZİ EĞİTİMİ

Data Analysis

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2024

2024

İLERİ SPSS İLE VERİ ANALİZİ 1

Data Analysis

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

DENEYSEL ÇALIŞMALARDA TASARIM VE ÖRNEKLEM BOYUTU BELİRLEME EĞİTİMİ

Measurement and Evaluation

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

DOKTOR VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN YABANCI DİLDE METİN YAZMA EĞİTİMİ

Foreign Language

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

BİLİMSEL ARAŞTIRMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI

Technology Management/Management of Technology

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2023

2023

ARACI VE DÜZENLEYİCİ DEĞİŞKEN ANALİZLERİ EĞİTİMİ

Data Analysis

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

TUİK MİKRO VERİLERİNİN TEDARİKİ VE SPSS İLE ANALİZİ

Data Analysis

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

AR-GE VE İNOVASYON ODAKLI PROJELERDE DEĞERLENDİRME ETKİ ANALİZİ VE PROJE YAZIMI

Project Management

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

BİLİM ETİĞİ

Other

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2022

2022

İNOVASYON VE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME PROJELERİNDE PROJE YAZIMI, ETKİ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME

Project Management

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ

2014

2014

TÜBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Education Management and Planning

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2012

2012

Eğitimcilerin Eğitimi (Sınai Mülkiyet Hakları)

Education Management and Planning

Türk Patent Enstitüsü

2012

2012

Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka) Eğitimi

Education Management and Planning

Türk Patent Enstitüsü

2011

2011

Girişimcilik Eğitimi

Education Management and Planning

Erciyes Üniversitesi Kayseri İstihdam Merkezi

2008

2008

ISO 22000 EĞİTİMİ

Quality Management

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gıda Mühendisleri Odası

2007

2007

Bilgisayar İşletmenliği

IT

Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi

Research Areas

Food Engineering

Food Science

Food Microbiology

Food Technology

Food Biotechnology

Processing Diary And Related Products

Food Processing (pasteurisation, sterilisation, refrigeration, lyophilisation, etc.)

Engineering and Technology

Academic Titles / Tasks

2020 - Continues

2020 - Continues

Associate Professor

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2018 - Continues

2018 - Continues

Assistant Professor

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2015 - 2018

2015 - 2018

Assistant Professor

Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo., Gıda İşleme

2010 - 2015

2010 - 2015

Lecturer

Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi

2009 - 2010

2009 - 2010

Research Assistant

Igdir University, Faculty Of Engıneerıng, Gıda Mühendisliği

2009 - 2009

2009 - 2009

Lecturer

Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda İşleme

Managerial Experience

2017 - 2022

2017 - 2022

Head of Department

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - 2021

2020 - 2021

Head of Department

Kayseri University, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, ORGANİK ÜRETİM

2020 - 2021

2020 - 2021

Manager of Research and Application Center

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - 2020

2020 - 2020

Assistant Director of Vocational School

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2011 - 2020

2011 - 2020

Gıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkez Sorumlusu

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - 2018

2017 - 2018

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü

Non Academic Experience

2016 - 2018

2016 - 2018

MÜHENDİS

Presidency, CUMHURBAŞKANLIĞI RESMİ KONUTU, SÜT ÜRÜNLERİ İŞLETMESİ

2010 - 2011

2010 - 2011

MÜDÜR

Business Establishment Private, CANKURT SÜT ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ., MÜDÜRLÜK

2008 - 2009

2008 - 2009

SORUMLU YÖNETİCİ/GIDA MÜHENDİSİ

ÜNAL GIDA VE İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Courses

Associate Degree

Associate Degree

PATENT VE AR-GE TEKNİĞİ

Associate Degree

Associate Degree

GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ

Associate Degree

Associate Degree

SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Associate Degree

Associate Degree

YAĞ TEKNOLOJİSİ

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları

Postgraduate

Postgraduate

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ

Associate Degree

Associate Degree

Süt Ürünleri Teknolojisi

Postgraduate

Postgraduate

Tez Çalışması-2

Postgraduate

Postgraduate

Uzmanlık Alan Dersi-1

Postgraduate

Postgraduate

Tez Çalışması-1

Postgraduate

Postgraduate

Uzmanlık Alan Dersi-2

Postgraduate

Postgraduate

Organik Fermantasyon Ürünleri

Associate Degree

Associate Degree

Patent ve AR-GE Tekniği

Postgraduate

Postgraduate

Gıda Mikrobiyolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Yağ Teknolojisi

Postgraduate

Postgraduate

Gıda Bilimine Giriş

Postgraduate

Postgraduate

Organik Gıda Üretimine Giriş

Associate Degree

Associate Degree

Meyve ve Sebze Teknolojisi

Doctorate

Doctorate

İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ-1

Associate Degree

Associate Degree

GIDA KATKI MADDELERİ

Associate Degree

Associate Degree

Peynir Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Tereyağı Teknolojisi

Advising Theses

2024

2024

Postgraduate

Her Yönü İle İtalyan Peynirleri

Cankurt H. (Advisor)

Ö.KERİM(Student)

2022

2022

Postgraduate

NON-INDUSTRIAL FOOD PRODUCTION

Cankurt H. (Advisor)

E.NUR(Student) Sustainable Development

2020

2020

Doctorate

Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği

Cankurt H. (Co-Advisor), Yetim H.

M.ÇAVUŞ(Student)

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2023

2023

Investigation of Microbiological Properties of Silo Feed, Raw Milk and Melted Cheese Offered for Sale in Kayseri Market

Cankurt H., Sağdıç O., Karaköse T. Z.

TÜRKİYE 1. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ KONGRESİ, Erzurum, Turkey, 13 - 16 September 2023, pp.96

2020

2020

Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması

Çavuş M., Cankurt H.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Turkey, 19 - 20 March 2020, pp.493-494

0

0

Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Turkey, vol.2, pp.55

2017

2017

The Production of Colored Cheese Using Phytochemicals of Vegetables: Ideas Worth Sharing

Cankurt H., Çam M., Yetim H.

The International Food Machinery & Technology Exhibition (FOOMA JAPAN), Tokyo, Japan, 13 - 16 June 2017, pp.169-172

2013

2013

Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar

Cankurt H., Sağdıç O.

The 2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013

2012

2012

Geleneksel Bir Yoğurt Çeşidi: “Yannık Yoğurdu’’

Cankurt H., Demiral E., Sağdıç O., Karabacak M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.453

2012

2012

Clostridium botulinum presence in honey and health risks

Cankurt H., Sağdıç O.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Turkey, 22 - 26 February 2012 Sustainable Development

2012

2012

A Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese

Cankurt H., Sağdıç O., Özkök D.

The First Turkish Congress Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products , Kayseri, Turkey, 22 - 26 February 2012

2011

2011

“Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

Cankurt H., Törnük F., Sağdıç O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011

2010

2010

“Hızlı Şalgam Suyu Üretimi: Peynir Altı Suyu Kullanılarak Fermentasyon Süresinin Kısaltılması

Cankurt H., Sağdıç O., Yetim H.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 January 2010, pp.1030-1032

Books & Book Chapters

2022

2022

SÜT ÜRÜNLERİNİN MODİFİYE ATMOSFER İLE MUHAFAZASI

Cankurt H.

in: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, YUSUF ÇAKIR, Editor, İksad Yayınevi, Ankara, pp.1-253, 2022

Supported Projects

2021 - 2022

2021 - 2022

YAHYALI İLÇESİNDE KADIN ELİ İLE KATMA DEĞERLİ DOĞAL FERMENTE ELMA SİRKESİ ÜRETİMİ

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Cankurt H. (Executive)

2021 - 2022

2021 - 2022

TALAS SÜTEVİ PROJESİ

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Cankurt H. (Executive)

2012 - 2014

2012 - 2014

BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN PEYNİR ENDÜSTRİSİNDE KULLANILARAK EKONOMİYE KAZNDIRILMASI

Project Supported by Other Official Institutions

CANKURT H. (Executive)

2011 - 2012

2011 - 2012

MİKROBİYAL YOLLA STABİLİZATÖRSÜZ (SALEPSİZ) DONDURMA ÜRETİMİ

Project Supported by Other Official Institutions

CANKURT H.

2010 - 2011

2010 - 2011

PEYNİRALTI SUYUNDAN ŞALGAM SUYU ÜRETİMİ

Project Supported by Other Official Institutions

CANKURT H. (Executive)

Patent

2019

2019

YUMUŞAK DRAJE FORMDA PEDİATRİK ŞURUP

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22965 , Standard Registration

2019

2019

PROBİYOTİK TURŞU BAHARATLARI VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/23214 , Standard Registration

2019

2019

ŞALGAM SUYU KONSANTRESİ

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/23182 , Standard Registration

2019

2019

POLENLİ TEREYAĞI

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22868 , Standard Registration

2019

2019

SUCUK BAHARATLI PEYNİRLER

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22952 , Standard Registration

2019

2019

TATLANDIRICILI KÜP ŞEKER

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22941 , Standard Registration

2019

2019

ÇEMENLİ PEYNİRLER

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22930 , Standard Registration

2019

2019

AROMATİK SİRKE

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22934 , Standard Registration

2019

2019

DİKENLİ BİLYELİ ŞİŞELİ HOMOJENİZATÖR

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2019/22902 , Standard Registration

2017

2017

YUMURTA İLE BESİN DEĞERİ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ PEYNİRLER

Patent

Registered / Approved, The Invention Registration Number: TR2015 07552 B , Standard Registration

2015

2015

Şalgam sosu

Patent

Registered / Approved, The Invention Registration Number: 201000240 , Standard Registration

2015

2015

Peynir döneri üretim yöntemi ve bu yöntemle üretilmiş peynir döneri

Patent

Registered / Approved, The Invention Registration Number: 201110630 , Standard Registration

2010

2010

MİKROBİYAL DONDURMA

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2010/04131 , Standard Registration

2010

2010

PEYNİRLİ KETÇAP

Patent

Registered / Approved, The Invention Registration Number: 200800003 , Standard Registration

2010

2010

PEYNİRALTI SUYU KATKILI ŞALGAM SUYU

Patent

Pending / Applied, The Invention Recourse Number: 2010/00241 , Standard Registration



Citations

Total Citations (WOS): 355

h-index (WOS): 8