Assoc. Prof. HASAN CANKURT


Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi Programı


Research Areas: Food Engineering, Food Science, Food Microbiology, Food Technology, Food Biotechnology, Processing Diary And Related Products, Food Processing (pasteurisation, sterilisation, refrigeration, lyophilisation, etc.), Engineering and Technology

Metrics

Publication

31

Citation (WoS)

249

H-Index (WoS)

7

Citation (Scopus)

249

H-Index (Scopus)

7

Project

5

Intellectual Property

1

Thesis Advisory

9

Open Access

2
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2010 - 2015

2010 - 2015

Doctorate

Erciyes University, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Turkey

2008 - 2010

2008 - 2010

Postgraduate

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey

2004 - 2008

2004 - 2008

Undergraduate

Harran University, Faculty Of Agrıculture, Gıda Mühendisliği, Turkey

Dissertations

2015

2015

Doctorate

BAZI BİTKİ AROMATİK SU VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİPİ ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİRİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2010

2010

Postgraduate

PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİMİ VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN BELİRLENMESİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

Arabic

Certificates, Courses and Trainings

2014

2014

TÜBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Education Management and Planning

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2012

2012

Eğitimcilerin Eğitimi (Sınai Mülkiyet Hakları)

Education Management and Planning

Türk Patent Enstitüsü

2012

2012

Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka) Eğitimi

Education Management and Planning

Türk Patent Enstitüsü

2011

2011

Girişimcilik Eğitimi

Education Management and Planning

Erciyes Üniversitesi Kayseri İstihdam Merkezi

2008

2008

ISO 22000 EĞİTİMİ

Quality Management

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gıda Mühendisleri Odası

2007

2007

Bilgisayar İşletmenliği

IT

Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi

Research Areas

Food Engineering

Food Science

Food Microbiology

Food Technology

Food Biotechnology

Processing Diary And Related Products

Food Processing (pasteurisation, sterilisation, refrigeration, lyophilisation, etc.)

Engineering and Technology

Academic Titles / Tasks

2020 - Continues

2020 - Continues

Associate Professor

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2018 - Continues

2018 - Continues

Assistant Professor

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2015 - 2018

2015 - 2018

Assistant Professor

Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo., Gıda İşleme

2010 - 2015

2010 - 2015

Lecturer

Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi

2009 - 2010

2009 - 2010

Research Assistant

Igdir University, Faculty Of Engıneerıng, Gıda Mühendisliği

2009 - 2009

2009 - 2009

Lecturer

Erciyes University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda İşleme

Managerial Experience

2020 - Continues

2020 - Continues

Manager of Research and Application Center

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - Continues

2020 - Continues

Assistant Director of Vocational School

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - Continues

2017 - Continues

Head of Department

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2011 - Continues

2011 - Continues

Gıda Teknolojisi Pilot Uygulama Merkez Sorumlusu

Kayseri University, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - 2018

2017 - 2018

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Erciyes University, Fen Bilimleri Enstitüsü

Courses

Associate Degree

Associate Degree

Süt Ürünleri Teknolojisi

Postgraduate

Postgraduate

Tez Çalışması-2

Postgraduate

Postgraduate

Uzmanlık Alan Dersi-1

Postgraduate

Postgraduate

Tez Çalışması-1

Postgraduate

Postgraduate

Uzmanlık Alan Dersi-2

Postgraduate

Postgraduate

Organik Fermantasyon Ürünleri

Associate Degree

Associate Degree

Patent ve AR-GE Tekniği

Postgraduate

Postgraduate

Gıda Mikrobiyolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları

Associate Degree

Associate Degree

Yağ Teknolojisi

Postgraduate

Postgraduate

Gıda Bilimine Giriş

Postgraduate

Postgraduate

Organik Gıda Üretimine Giriş

Associate Degree

Associate Degree

Meyve ve Sebze Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Peynir Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Tereyağı Teknolojisi

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2020

2020

Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması

Çavuş M., Cankurt H.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020) , Ankara, Turkey, 19 - 20 March 2020, pp.493-494

0

0

Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, Turkey, vol.2, pp.55

2013

2013

Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar

Cankurt H., Sağdıç O.

The 2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Macedonia, 24 - 26 October 2013

2012

2012

Geleneksel Bir Yoğurt Çeşidi: “Yannık Yoğurdu’’

Cankurt H., Demiral E., Sağdıç O., Karabacak M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.453

2012

2012

A Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese

Cankurt H., Sağdıç O., Özkök D.

The First Turkish Congress Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products , Kayseri, Turkey, 22 - 26 February 2012

2012

2012

Clostridium botulinum presence in honey and health risks

Cankurt H., Sağdıç O.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products, Kayseri, Turkey, 22 - 26 February 2012 Sustainable Development

2011

2011

“Effect of kefir grains on the survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

Cankurt H., Törnük F., Sağdıç O.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011

2010

2010

“Hızlı Şalgam Suyu Üretimi: Peynir Altı Suyu Kullanılarak Fermentasyon Süresinin Kısaltılması

Cankurt H., Sağdıç O., Yetim H.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 January 2010, pp.1030-1032

Books & Book Chapters



Citations

Total Citations (WOS): 249

h-index (WOS): 7