Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
Gastronomic trends and tourists' food preferences: scale development and validation
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
, vol.34, no.1, pp.201-230, 2022 (SSCI)



Articles Published in Other Journals
Turizm İşletmelerinde Yapay Zekâ Uygulamaları: Fırsatlar ve Kısıtlılıklar (Artificial Intelligence Applications (AIA) for Tourism Businesses: Opportunities and Challenges)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.12, no.4, pp.2441-2468, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye de Profesyonel Turist Rehberliği Mesleğinde Uzmanlaşma: Bölgelerin Mevcut Durumu ve Geleceğe Dönük Öneriler
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.12, no.1, pp.266-289, 2024 (Peer-Reviewed Journal)

TURİZM ALANINDA ENDÜSTRİ 4.0 VE UYGULAMALARINI KONU ALAN MAKALELERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.54, pp.229-255, 2023 (Peer-Reviewed Journal)



Sağlık Turizmi Farkındalığı: Malatya İlinde Sağlık Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.25, no.4, pp.1611-1632, 2023 (Peer-Reviewed Journal)


Sağlık Turizmi Yetki Belgeli Sağlık Tesislerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi ile Değerlendirilmesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.23, no.2, pp.320-344, 2022 (Peer-Reviewed Journal)


Uluslararası Ticaret Teorilerinden Destinasyon Rekabetçiliği Modellerine Geçiş: Kavramsal Bir İnceleme
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.20, no.1, pp.203-228, 2020 (Peer-Reviewed Journal)

TRANSITION FROM INTERNATIONAL TRADE THEORIES TO DESTINATION COMPETITIVENESS MODELS: A CONCEPTUAL EVALUATION
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.20, no.1, pp.203-228, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Tüketici Odaklı Yaklaşımla Hastanelerin Değerlendirilmesi: Samsun İli Örneği
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi
, vol.4, no.2, pp.207-230, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
MARKETING 4.0: IMPACTS OF TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS ON MARKETING ACTIVITIES
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.8, no.2, pp.621-640, 2018 (Peer-Reviewed Journal)

Individual Innovativeness of Chefs
Journal of Business Management and Economic Research
, vol.1, pp.26-38, 2017 (Peer-Reviewed Journal)

An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research
, vol.1, no.1, pp.221-233, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
, vol.8, no.2, pp.29-69, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
An Evaluatıon Of Cultural Values And Food Spendıng Wıth A Focus On Food Consumptıon
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research
, vol.1, no.1, pp.221-233, 2016 (Peer-Reviewed Journal)

Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü İlişkisi
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.7, no.2, pp.117-148, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye'deki İnternet Bankacılığı Hizmetlerinin Önem Başarım Analizi İle Değerlendirilmesi: Yozgat İli Örneği
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.39, no.2, pp.108-131, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi Kapadokya Bölgesi Örneği
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
, vol.7, no.2, pp.117-148, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye deki İnternet Bankacılığının Önem Başarım Analizi ile Değerlendirilmesi Yozgat İli Örneği
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, no.39, pp.108-131, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Müşteri Değeri Müşteri Sermayesi Ve Otel Performansı İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.33, no.2, pp.87-120, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Modern Mass Tourism Book Review
Tourismos: an International Multidiciplinary Journal of Tourism
, pp.433-436, 2012 (Non Peer-Reviewed Journal)
Satın Alma Karar Sürecinde Algılanan Risk: Paket Turlara Yönelik Bir Araştırma
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi - Journal of Consumer and Consumption Research
, vol.3, no.1, pp.103-144, 2011 (Peer-Reviewed Journal)

Türkiye’de Konaklama İşletmelerinin Web Sitelerinde Yer Verilen Faktörlerin Başarımı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
, vol.5, no.2, pp.189-218, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi ile Değerlendirilmesi
Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi
, vol.3, pp.1-26, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Turizmde Uzun Dönemli Görüşe Sahip Olmak
Kamu Mevzuatı: Aylık Yönetim, Hukuk ve Maliye Dergisi
, vol.1, pp.49-52, 2009 (Non Peer-Reviewed Journal)
Uluslararası Turizm Dağıtım Kanalı Değer Zincirine İnternetin Katkısı: Fırsatlar ve Tehditlere Dayalı Bir Değerlendirme
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.21, pp.273-291, 2008 (Peer-Reviewed Journal)

Tüketicilerin Bireysel Banka Tercihine İlişkin Kayseri İlinde Yapılan Bir Araştırma
Abant İzzet Baysal Üniversitesi İ. İ. B. F. Dergisi
, vol.3, no.2, pp.56-92, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
Kredi Kartı Sahip ve Kullanıcılarının Kredi Kartı Kullanımlarını Değerlendirmeye Yönelik Nevşehir İlinde Yapılan Bir Araştırma
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.15, pp.91-113, 2003 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye’de Dış Aktif Turizmin Gelişmesinde Yabancı Tur Operatörlerinin Rolü
Pazarlama
, vol.16, pp.18-28, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
Otel İşletmelerinde İş Analizi Tekniklerinin Kullanımı ve Yöneticilerin İş Analizi Tekniği ile İlgili Algılamaları: Nevşehir Yöresi Örneği
Turizm Akademik
, vol.1, pp.55-71, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye'de İç Turizm Açısından İnternet Kullanımı
Pazarlama Dünyası
, vol.16, pp.38-45, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye'deki Konaklama İşletmelerinin Web sayfalarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Çalışma
Erciyes Ünive gyt5rsitesi İ.İ.B.F. Dergisi
, vol.19, pp.51-92, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye’yi Değerlendirmesi
Pazarlama Dünyası
, vol.15, pp.16-24, 2001 (Peer-Reviewed Journal)
İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye yi Değerledirmesi
Pazarlama Dünyası
, vol.15, pp.16-24, 2001 (Peer-Reviewed Journal)
Pazarlık Kavramı ve Pazarlık Sürecinde Otel-Seyahat Acentası Pazarlık Sorunlarının Nevşehir Yöresinde İncelenmesi
Turizm Yıllığı 1994
, no.1, pp.8-24, 1994 (Non Peer-Reviewed Journal)
Türk Konaklama Sektöründe Personel Eğitimi ve Mevcut Uygulamalara Yönelik Bir Araştırma
Anatolia Turizm Çevre ve Kültür Dergisi
, pp.43-47, 1994 (Non Peer-Reviewed Journal)
Otel İşletmelerinde Yiyecek-İçecek Bölümünde Maliyet-Fiyat-Verimlilik İlişkileri ve Bir Örnek
Anatolia Turizm Çevre ve Kültür Dergisi
, pp.58-63, 1994 (Non Peer-Reviewed Journal)
Turist Profili ve Tesis Türü Uygunluğuna Bir Örnek Model: Nevşehir Yöresi
Turizm Yıllığı 1993
, no.1, pp.26-36, 1993 (Non Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
The Future of Tour Guidance: An Evaluation Based on Evolving Technological Advancements
The 8th International Research Forum on Guided Tours, Bolzano, Italy, 28 - 30 May 2024, (Summary Text)
Pazarlama 4.0:Teknolojik Gelişmelerin Pazarlamaya Yansımaları
SOSCON Uluslararası Sosyal Bilimler ve İnovasyon Kongresi, 11 - 13 May 2018, (Summary Text)
Using Local Food and Beverges in Tourism: Conceptual Study
2nd International Tourism and Microbial Food Safety Congress, 13 - 15 December 2017, (Full Text)
Chefs’xx Intention to Use Local Food: Its Relation with Local Food Qualities and Chefs’xx Local Food Familarities
4th International Congress of Tourism and Management Researches, 12 - 14 May 2017, (Full Text)
An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption
2nd Eurasıa Internatıonal Tourısm Congress: Current Issues, Trends, And Indıcators, Konya, Turkey, 5 - 07 May 2016, (Full Text)
Destinasyon İmajı ve Yahyalı Bölgesi
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Turkey, 20 - 21 September 2012, vol.1, pp.551-568, (Full Text)
Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansı
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Turkey, 20 - 21 September 2012, vol.1, pp.473-502, (Full Text)
Tüketicilerin Destinasyon Seçme Kriterleri Çerçevesinde Yahyalı nın Değerlendirilmesi
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Turkey, 5 - 07 June 2013, (Full Text)
Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansının Değerlendirilmesi
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Turkey, 20 - 21 September 2012, pp.473-502, (Full Text)
Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapan Yapan Firmaların Hizmet Kalitesinin Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi Nevşehir Örneği
Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu 2011, Konya, Turkey, 29 September - 01 October 2011, pp.317-328, (Full Text)
Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi
14. Ulusal Pazarlama Kongresi, Yozgat, Turkey, 14 - 17 October 2009, pp.46-60, (Full Text)
Termal Turizm Açısından Kozaklı İlçesinin Rekabetçilik Analizi
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Turkey, 1 - 04 October 2009, pp.495-514, (Full Text)
Demografik Özelliklerin Stres Hakkındaki Düşünce ve Algılamalar Üzerine Etkisi: Turizm Sektörü Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
1. Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Turkey, 1 - 04 September 2008, pp.165-179, (Full Text)
Türkiye'deki Seyahat Acentalarının İnternet Web Sayfalarının İçerik Değerlendirmesine Yönelik Bir Çalışma
10. Ulusal Pazarlama Kongresi, Lefkoşa, Cyprus (Kktc), 1 - 04 November 2005, pp.85-105, (Full Text)
Can the Internet Eliminate the Power of Tourism Intermediaries over Developing Countries Tourism Services? A Situational Analysis of Turkey
The Eight Annual CHME Hospitality Research Conference, United Kingdom, 1 - 04 April 1999, vol.2, pp.364-368, (Summary Text)
Turizm Eğitim Kurumları ve İşletmeleri Arasındaki İşbirliği İçin Bir Öneri
I. Turizm Sempozyumu, İzmir, Turkey, 17 - 18 November 1994, pp.176-193, (Full Text)
Books
Ticaret Yolları ve Gastronomi
in: Gastro-Coğrafya, Oğuz Diker, Nuray Türker, Faruk Alaeddinoğlu, Duran Cankül, Rahman Temizkan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.94-111, 2023
Turizm Sektöründe Yapay Zeka Uygulamaları
in: Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler III, Şule Aydın, Mustafa Boz, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.20-43, 2021
Sağlık İşletmelerinde Pazarlama
in: Sağlık İşletmeciliği ve Modern Yönetim Uygulamaları, DErviş Boztosun, Özgür Demirtaş, Editor, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, pp.25-66, 2021
Mutfakta maliyet Kontrol Süreci
in: Konaklama Ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Lütfi Buyruk, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.129-152, 2021
Profesyonel Restoran Yönetimi : İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar
DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2019
Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler
in: Kavramlarla ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.325-340, 2019
**Servis Yönetimi
in: Profesyonel Restoran Yönetimi, Mehmet Sarıışık, Şenol Çavuş, Kurtuluş Karamustafa, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.229-252, 2019
Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler
in: Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, A. Celil Çakıcı, Editor, Detay, Ankara, pp.325-336, 2019
Yiyecek ve İçecek Sektörü
in: Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş Karamustafa, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.9-46, 2018
Turist Rehberliği ve Teknoloji
in: Turist Rehberliği, Seçkin Eser, Seda Şahin, A.Celil Çakıcı, Editor, Detay yayıncılık, Ankara, pp.205-2016, 2018
Destination Decision Making and Selection Process
in: The Routledge Handbook of Destination Marketing, Dogan Gursoy, Christina G. Chi, Editor, Routledge, ILLIUS, pp.263-275, 2018
Yiyecek ve İçecek İşletmesi Kurma Fikri, Yapılabilirliği ve Yatırım Kararı
in: Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş KARAMUSTAFA, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.75-130, 2018
Destination Decision Making and Selection Process
in: The Routledge Handbook of Destination Marketing, Gursoy Dogan, Christina G. Chi, Editor, Routledge, pp.263-288, 2018
Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
in: Sağlık Turizmi, Tengilimoğlu, Dilaver, Editor, Siyasal, pp.234-268, 2017
Sağlık Turizminde Pazar Bölümlendirme ve Hedef Pazar
in: Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editor, Siyasal Kitabevi, Ankara, pp.243-268, 2017
14. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2013
Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
in: Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editor, Siyasal Kitabevi, Ankara, pp.171-198, 2013
Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
in: Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editor, Siyasal Kitabevi, Ankara, pp.171-198, 2013
Hizmet Satın Alma Süreci
in: Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editor, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, pp.20-54, 2012
Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
in: Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editor, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, pp.2-28, 2012
Hizmet Satın Alma Süreci
in: Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.20-54, 2012
Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
in: Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editor, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, pp.2-28, 2012
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiri Kitabı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010
Konaklama İşletmelerinde Pazar Odaklılık Uygulamaları
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010
Episodes in the Encyclopedia
Other Publications