Makaleler
81
Tümü (81)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (23)
ESCI (8)
Scopus (21)
TRDizin (30)
Diğer Yayınlar (30)
16. Sağlık Turizmi Yetki Belgeli Sağlık Tesislerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi ile Değerlendirilmesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.320-344, 2022 (TRDizin)
19. Gastronomic trends and tourists' food preferences: scale development and validation
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
, cilt.34, sa.1, ss.201-230, 2022 (SSCI, Scopus)
23. THE ROLE OF CULTURE ON SERVICE FAILURE PERCEPTIONS AND SERVICE RECOVERY EXPECTATIONS IN RESTAURANTS
ADVANCES IN HOSPITALITY AND TOURISM RESEARCH-AHTR
, cilt.9, sa.2, ss.390-417, 2021 (ESCI, Scopus, TRDizin)
36. Tüketici Odaklı Yaklaşımla Hastanelerin Değerlendirilmesi: Samsun İli Örneği
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.207-230, 2018 (Hakemli Dergi)
42. An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research
, cilt.1, sa.1, ss.221-233, 2017 (Hakemli Dergi)
43. An Evaluatıon Of Cultural Values And Food Spendıng Wıth A Focus On Food Consumptıon
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research
, cilt.1, sa.1, ss.221-233, 2016 (Hakemli Dergi)
45. Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.29-69, 2016 (TRDizin)
48. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü İlişkisi
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.117-148, 2016 (Hakemli Dergi)
49. Türkiye'deki İnternet Bankacılığı Hizmetlerinin Önem Başarım Analizi İle Değerlendirilmesi: Yozgat İli Örneği
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.39, sa.2, ss.108-131, 2015 (Hakemli Dergi)
50. Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi Kapadokya Bölgesi Örneği
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.117-148, 2015 (TRDizin)
51. Türkiye deki İnternet Bankacılığının Önem Başarım Analizi ile Değerlendirilmesi Yozgat İli Örneği
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, sa.39, ss.108-131, 2015 (Hakemli Dergi)
53. Müşteri Değeri Müşteri Sermayesi Ve Otel Performansı İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.33, sa.2, ss.87-120, 2012 (Hakemli Dergi)
54. Modern Mass Tourism Book Review
Tourismos: an International Multidiciplinary Journal of Tourism
, ss.433-436, 2012 (Hakemsiz Dergi)
57. Türkiye’de Konaklama İşletmelerinin Web Sitelerinde Yer Verilen Faktörlerin Başarımı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.189-218, 2010 (TRDizin)
60. Turizmde Uzun Dönemli Görüşe Sahip Olmak
Kamu Mevzuatı: Aylık Yönetim, Hukuk ve Maliye Dergisi
, cilt.1, ss.49-52, 2009 (Hakemsiz Dergi)
66. Tourism Public Policy and the Strategic Management of Failure Book Review
Annals of Tourism Research
, ss.508-509, 2005 (SSCI, Scopus)
68. Türkiye’de Dış Aktif Turizmin Gelişmesinde Yabancı Tur Operatörlerinin Rolü
Pazarlama
, cilt.16, ss.18-28, 2002 (Hakemli Dergi)
70. Türkiye'de İç Turizm Açısından İnternet Kullanımı
Pazarlama Dünyası
, cilt.16, ss.38-45, 2002 (Hakemli Dergi)
71. Türkiye'deki Konaklama İşletmelerinin Web sayfalarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Çalışma
Erciyes Ünive gyt5rsitesi İ.İ.B.F. Dergisi
, cilt.19, ss.51-92, 2002 (Hakemli Dergi)
73. İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye’yi Değerlendirmesi
Pazarlama Dünyası
, cilt.15, ss.16-24, 2001 (Hakemli Dergi)
74. İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye yi Değerledirmesi
Pazarlama Dünyası
, cilt.15, ss.16-24, 2001 (Hakemli Dergi)
76. Marketing-channel relationships: Turkey's resort purveyors' interactions with international tour operators
Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly
, cilt.41, sa.4, ss.21-31, 2000 (SCI-Expanded, Scopus)
78. Pazarlık Kavramı ve Pazarlık Sürecinde Otel-Seyahat Acentası Pazarlık Sorunlarının Nevşehir Yöresinde İncelenmesi
Turizm Yıllığı 1994
, sa.1, ss.8-24, 1994 (Hakemsiz Dergi)
79. Türk Konaklama Sektöründe Personel Eğitimi ve Mevcut Uygulamalara Yönelik Bir Araştırma
Anatolia Turizm Çevre ve Kültür Dergisi
, ss.43-47, 1994 (Hakemsiz Dergi)
81. Turist Profili ve Tesis Türü Uygunluğuna Bir Örnek Model: Nevşehir Yöresi
Turizm Yıllığı 1993
, sa.1, ss.26-36, 1993 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
37
2. The Future of Tour Guidance: An Evaluation Based on Evolving Technological Advancements
The 8th International Research Forum on Guided Tours, Bolzano, İtalya, 28 - 30 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
12. Pazarlama 4.0:Teknolojik Gelişmelerin Pazarlamaya Yansımaları
SOSCON Uluslararası Sosyal Bilimler ve İnovasyon Kongresi, 11 - 13 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
13. Using Local Food and Beverges in Tourism: Conceptual Study
2nd International Tourism and Microbial Food Safety Congress, 13 - 15 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)
17. Chefs’xx Intention to Use Local Food: Its Relation with Local Food Qualities and Chefs’xx Local Food Familarities
4th International Congress of Tourism and Management Researches, 12 - 14 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
20. An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption
2nd Eurasıa Internatıonal Tourısm Congress: Current Issues, Trends, And Indıcators, Konya, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)
21. Destinasyon İmajı ve Yahyalı Bölgesi
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, cilt.1, ss.551-568, (Tam Metin Bildiri)
22. Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansı
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, cilt.1, ss.473-502, (Tam Metin Bildiri)
23. Tüketicilerin Destinasyon Seçme Kriterleri Çerçevesinde Yahyalı nın Değerlendirilmesi
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 5 - 07 Haziran 2013, (Tam Metin Bildiri)
26. Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansının Değerlendirilmesi
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, ss.473-502, (Tam Metin Bildiri)
28. Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapan Yapan Firmaların Hizmet Kalitesinin Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi Nevşehir Örneği
Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu 2011, Konya, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2011, ss.317-328, (Tam Metin Bildiri)
31. Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi
14. Ulusal Pazarlama Kongresi, Yozgat, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2009, ss.46-60, (Tam Metin Bildiri)
32. Termal Turizm Açısından Kozaklı İlçesinin Rekabetçilik Analizi
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2009, ss.495-514, (Tam Metin Bildiri)
34. Demografik Özelliklerin Stres Hakkındaki Düşünce ve Algılamalar Üzerine Etkisi: Turizm Sektörü Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
1. Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2008, ss.165-179, (Tam Metin Bildiri)
35. Türkiye'deki Seyahat Acentalarının İnternet Web Sayfalarının İçerik Değerlendirmesine Yönelik Bir Çalışma
10. Ulusal Pazarlama Kongresi, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Kasım 2005, ss.85-105, (Tam Metin Bildiri)
36. Can the Internet Eliminate the Power of Tourism Intermediaries over Developing Countries Tourism Services? A Situational Analysis of Turkey
The Eight Annual CHME Hospitality Research Conference, Birleşik Krallık, 1 - 04 Nisan 1999, cilt.2, ss.364-368, (Özet Bildiri)
37. Turizm Eğitim Kurumları ve İşletmeleri Arasındaki İşbirliği İçin Bir Öneri
I. Turizm Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 17 - 18 Kasım 1994, ss.176-193, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
33
1. Ticaret Yolları ve Gastronomi
Gastro-Coğrafya, Oğuz Diker, Nuray Türker, Faruk Alaeddinoğlu, Duran Cankül, Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.94-111, 2023
4. Turizm Sektöründe Yapay Zeka Uygulamaları
Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler III, Şule Aydın, Mustafa Boz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.20-43, 2021
5. Sağlık İşletmelerinde Pazarlama
Sağlık İşletmeciliği ve Modern Yönetim Uygulamaları, DErviş Boztosun, Özgür Demirtaş, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, ss.25-66, 2021
6. Mutfakta maliyet Kontrol Süreci
Konaklama Ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Lütfi Buyruk, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.129-152, 2021
8. Profesyonel Restoran Yönetimi : İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar
DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2019
9. Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler
Kavramlarla ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.325-340, 2019
10. **Servis Yönetimi
Profesyonel Restoran Yönetimi, Mehmet Sarıışık, Şenol Çavuş, Kurtuluş Karamustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-252, 2019
11. Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler
Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, A. Celil Çakıcı, Editör, Detay, Ankara, ss.325-336, 2019
15. Yiyecek ve İçecek Sektörü
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş Karamustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.9-46, 2018
16. Turist Rehberliği ve Teknoloji
Turist Rehberliği, Seçkin Eser, Seda Şahin, A.Celil Çakıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.205-2016, 2018
17. Destination Decision Making and Selection Process
The Routledge Handbook of Destination Marketing, Dogan Gursoy, Christina G. Chi, Editör, Routledge, ILLIUS, ss.263-275, 2018
18. Yiyecek ve İçecek İşletmesi Kurma Fikri, Yapılabilirliği ve Yatırım Kararı
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş KARAMUSTAFA, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.75-130, 2018
19. Destination Decision Making and Selection Process
The Routledge Handbook of Destination Marketing, Gursoy Dogan, Christina G. Chi, Editör, Routledge, ss.263-288, 2018
20. Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
Sağlık Turizmi, Tengilimoğlu, Dilaver, Editör, Siyasal, ss.234-268, 2017
21. Sağlık Turizminde Pazar Bölümlendirme ve Hedef Pazar
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.243-268, 2017
22. 14. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2013
23. Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.171-198, 2013
24. Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.171-198, 2013
25. Hizmet Satın Alma Süreci
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, ss.20-54, 2012
26. Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, ss.2-28, 2012
27. Hizmet Satın Alma Süreci
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.20-54, 2012
28. Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.2-28, 2012
30. V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiri Kitabı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010
31. Konaklama İşletmelerinde Pazar Odaklılık Uygulamaları
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010
Ansiklopedide Bölümler
3
Diğer Yayınlar
4
Metrikler