Eğitim Bilgileri
1996 - 1999
1996 - 1999Doktora
Strathclyde Unıversıty, The Scottısh Hotel School, Tourısm And Hospıtalıty Management, Birleşik Krallık
1991 - 1993
1991 - 1993Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
1986 - 1991
1986 - 1991Lisans
Çukurova Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Mersin Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Pazarlama
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorProf. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2011 - 2013
2011 - 2013Prof. Dr.
Erciyes Üniversitesi, --------------------------------, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
2006 - 2011
2006 - 2011Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, --------------------------------, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
2000 - 2006
2000 - 2006Yrd. Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, --------------------------------, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
1991 - 2000
1991 - 2000Araştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, --------------------------------, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAkreditasyon Kurulu Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorKariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü Danışma Kurulu Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorKariyer Planlama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü Danışma Kurul Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorRektörlük Kalite Komisyonu Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÜniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAcil Durum Koordinasyon Kurulu Komisyon Başkanı
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDekan
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDekan
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorSenato Üyesi
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorRektör
Kayseri Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2013 - 2018
2013 - 2018Dekan
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm işletmeciliği
2009 - 2018
2009 - 2018Yüksekokul Müdürü
Erciyes Üniversitesi
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL VATANDAŞLIK DAVRANIŞI VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ: KAPADOKYA BÖLGESİ ÖRNEĞİ
Karamustafa K. (Danışman)
N.BULUT(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Konaklama İşletmelerinde Akıllı Turizm Teknolojileri
Karamustafa K. (Danışman)
M.Yılmaz(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Profesyonel Turist Rehberliği Mesleği: Mevcut Durum, Meslek Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri
Karamustafa K. (Danışman)
B.Kılıçhan(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Tüketicilerin Restoran Tercihinde Dikkate Aldığı Faktörlerin Değerlendirilmesi
KARAMUSTAFA K.
P.ÜLKER(Öğrenci)
2018
2018Doktora
Teknoloji Kabul Modellerinin Karşılaştırılması ve Havayolu Mobil Uygulamalarının Kabulüne Yönelik Bir Model Önerisinin Geliştirilmesi
KARAMUSTAFA K.
H.Nur(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Türkiye’ye Gelen Ziyaretçilerin Gastronomik Akımlara Yönelik Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi
KARAMUSTAFA K. (Eş Danışman)
R.Kılıçhan(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Mutfakta Çalişan Şeflerin Yiyecek Üretiminde Yerel Ürün Kullanimlari
KARAMUSTAFA K.
M.Ülker(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Hastanelerin Sağlık Turizmi Kapsamında Tüketici Odaklı Yaklaşımla Değerlendirilmesi: Samsun İli Örneği
KARAMUSTAFA K.
Y.Ziya(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Satın Alma Karar Sürecinde Algılanan Risk: Paket Turlara Yönelik Bir Uygulama
KARAMUSTAFA K.
E.Erbaş(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Kapadokyadaki Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin ve Müşterilerinin Hizmet Kalitesi Algılamaları
KARAMUSTAFA K.
M.Umur(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Tüketici Odaklı Yaklaşım ile İnternet Bankacılığı Faaliyetlerini Değerlendirmeye Yönelik Bir Uygulama
KARAMUSTAFA K.
B.Özoğlu(Öğrenci)
2010
2010Doktora
Konaklama İşletmeleri Web Sitelerini Tüketici Odaklı Yaklaşımla Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma
KARAMUSTAFA K.
M.Öz(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi: Kapadokya Örneği
KARAMUSTAFA K. (Eş Danışman)
H.Çalhan(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Çokuluslu İşletmelerin Reklam Mesajı Oluşturmalarında Kültürel Farklılıkların Önemi
KARAMUSTAFA K.
G.Demirtaş(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Bireysel Bankacılıkta Pazarlama Faaliyetleri ve Tüketicilerin Banka Tercihinde Etkili Olan Faktörler: Kayseri ilinde Bir Araştırma
KARAMUSTAFA K.
M.Yıldırım(Öğrenci)
2004
2004Yüksek Lisans
Türkiye’de Paket Turların Yönetiminde Turist Rehberlerinin Fonksiyonu: Yönetsel Rollerin Tespiti, Sorunlar ve Çözüm Önerileri
KARAMUSTAFA K.
N.Çeşmeci(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Scenarios for the future of tour guiding: A Delphi-based analysis for 2040
AYSİN ÖRNEK N., KARAMUSTAFA K.
Futures
, cilt.165, 2025 (SSCI, Scopus)
2025
20252. Understanding the evolution of the guided tours: the case of Türkiye
AYSİN ÖRNEK N., KARAMUSTAFA K.
Journal of Tourism and Cultural Change
, cilt.23, sa.1, ss.47-63, 2025 (SSCI, Scopus)
2024
20243. Sosyal Medya Pazarlamasının Sağlık Turizmi Üzerindeki Rolü: Instagram Platformunda Bir Hekimin İncelenmesi
KARAMUSTAFA K., Değirmencioğlu P. T.
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi , cilt.10, sa.2, ss.79-105, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20244. Turizm İşletmelerinde Yapay Zekâ Uygulamaları: Fırsatlar ve Kısıtlılıklar (Artificial Intelligence Applications (AIA) for Tourism Businesses: Opportunities and Challenges)
ETÇİ F., YILMAZ M., KARAMUSTAFA K.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.12, sa.4, ss.2441-2468, 2024 (TRDizin)
2024
20245. Medikal Turizm Potansiyelinin Özel ve Kamu Hastaneleri Kapsamında Değerlendirilmesi: Kayseri İli Örneği
KARACA M., YILMAZ M., KARAMUSTAFA K.
Manas Journal of Social Studies
, cilt.13, sa.4, ss.1540-1566, 2024 (TRDizin)
2024
20246. TURİZM YÜKSEKÖĞRETİMİNDE UZAKTAN EĞİTİM VE OKUL - SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ
LİVVARÇİN M., KARAMUSTAFA K.
Erciyes Akademi , cilt.38, sa.3, ss.610-622, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20247. Exploring Negative Restaurant Experiences Through an Extended Mehrabian-Russell Model: An Attributional Perspective
ÜLKER P., KARAMUSTAFA K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF TOURISM RESEARCH
, cilt.26, sa.5, 2024 (SSCI, Scopus)
2024
20248. KRİZ DÖNEMLERİNDE MUTFAK ŞEFLERİNİN KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: COVID-19 SALGINI ÖRNEĞİ
KARAMUSTAFA K., KARAGÖZ O.
Erciyes Akademi , cilt.38, sa.2, ss.463-479, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20249. Türkiye de Profesyonel Turist Rehberliği Mesleğinde Uzmanlaşma: Bölgelerin Mevcut Durumu ve Geleceğe Dönük Öneriler
Karamustafa K., Kılıçhan B.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.12, sa.1, ss.266-289, 2024 (TRDizin)
2024
202410. Employees’ perceptions of workplace gossip in the hospitality industry
KARAMUSTAFA K., ÜLKER P., ÜLKER M., UMUR M.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
, cilt.9, sa.1, ss.37-50, 2024 (TRDizin)
2023
202311. Sağlık Turizmi Farkındalığı: Malatya İlinde Sağlık Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
ŞAHİN M., YILMAZ M., KARAMUSTAFA K.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.25, sa.4, ss.1611-1632, 2023 (TRDizin)
2023
202312. TURİZM ALANINDA ENDÜSTRİ 4.0 VE UYGULAMALARINI KONU ALAN MAKALELERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
YILMAZ M., KARAMUSTAFA K.
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.54, ss.229-255, 2023 (TRDizin)
2023
202313. Bibliometric analysis of bibliometric studies in the field of tourism and hospitality
ÜLKER P., ÜLKER M., KARAMUSTAFA K.
JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM INSIGHTS
, cilt.6, sa.2, ss.797-818, 2023 (ESCI, Scopus)
2023
202314. CHEFS’ TENDENCIES TO USE LOCAL FOOD IN HOTEL RESTAURANTS: A RESEARCH CARRIED OUT IN THE CONTEXT OF THE EXTENDED THEORY OF PLANNED BEHAVIOUR
ÜLKER M., KARAMUSTAFA K.
DETUROPE
, cilt.15, sa.1, ss.66-94, 2023 (ESCI, Scopus)
2022
202215. A comparative perspective on destination competitiveness through visitors' and stakeholders' perceptions in the region of Cappadocia
AKIN M. H., Ozturk Y., Karamustafa K.
JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM INSIGHTS
, cilt.5, sa.5, ss.966-986, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202216. Sağlık Turizmi Yetki Belgeli Sağlık Tesislerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi ile Değerlendirilmesi
Şafak K., YILMAZ M., KARAMUSTAFA K.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.320-344, 2022 (TRDizin)
2022
202217. Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları ve Turizm
YILMAZ M., KARAMUSTAFA K.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.19, sa.3, ss.399-422, 2022 (TRDizin)
2022
202218. Do level of tourism development and its type make a difference in residents' perceptions? Learning from Turkish cases
Karamustafa K., ÜLKER P., ÇALHAN H.
JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM INSIGHTS
, cilt.5, ss.138-165, 2022 (ESCI)
2022
202219. Gastronomic trends and tourists' food preferences: scale development and validation
KILIÇHAN R., KARAMUSTAFA K., BİRDİR K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
, cilt.34, sa.1, ss.201-230, 2022 (SSCI, Scopus)
2021
202120. Turizm Eğitimi Veren Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğretim Stratejilerinin Değerlendirilmesi: Kayseri İli Örneği
KARAMUSTAFA K., YILMAZ M.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, sa.4, ss.2466-2491, 2021 (TRDizin)
2021
202121. Covid-19 Salgınına Bağlı Olarak Yiyecek ve İçecek Hizmet Süreçlerindeki Değişimler Üzerine Nitel Bir Araştırma
Karamustafa K., Ülker M.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
, cilt.13, sa.1, ss.33-69, 2021 (TRDizin)
2021
202122. Konaklama İşletmelerinde Akıllı Turizm Teknolojilerinin Kurumsal Kabulü
KARAMUSTAFA K., YILMAZ M.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.13, sa.2, ss.1350-1383, 2021 (TRDizin)
2021
202123. THE ROLE OF CULTURE ON SERVICE FAILURE PERCEPTIONS AND SERVICE RECOVERY EXPECTATIONS IN RESTAURANTS
ÜLKER M., ŞAHBAZ R. P., KARAMUSTAFA K.
ADVANCES IN HOSPITALITY AND TOURISM RESEARCH-AHTR
, cilt.9, sa.2, ss.390-417, 2021 (ESCI, Scopus, TRDizin)
2021
202124. Kapadokya Bölgesinin Destinasyon Rekabetçiliğinin Paydaşlar Perspektifinden Değerlendirilmesi
AKIN M. H., KARAMUSTAFA K., ÖZTÜRK Y.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.5, 2021 (TRDizin)
2021
202125. COVID-19 Salgını ve Zenginleştirilmiş Turizm Ürünü: Turizm Çiçeği Önerisi
KARAMUSTAFA K., Nazlı Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.9, sa.3, ss.1639-1660, 2021 (TRDizin)
2020
202026. Konaklama İşletmelerinde Hizmet Kalitesi: Kapadokya Bölgesi Örneğinde Tüketici ve Yönetici Algılarının Karşılaştırması
Umur M., Karamustafa K.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.4, ss.3264-3288, 2020 (TRDizin)
2020
202027. Destination Life Cycle: A Conceptual Approach Based on the Turkish Experience
Karamustafa K., Yılmaz M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, ss.439-451, 2020 (TRDizin)
2020
202028. Turist Rehberliği Alanındaki Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analiz ile Değerlendirilmesi (1989-2019)
Örnek N., Karamustafa K.
Turist Rehberliği Dergisi (TURED)
, cilt.3, sa.2, ss.115-138, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202029. Destinasyon Rekabetçilik Analizi: Kapadokya Bölgesi Örneği
Akın M. H., Öztürk Y., Karamustafa K.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.31, sa.2, ss.161-171, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202030. Impact of Tangible and Intangible Restaurant Attributes on Overall Experience: A Consumer Oriented Approach
Karamustafa K., Ülker P.
JOURNAL OF HOSPITALITY MARKETING & MANAGEMENT
, cilt.29, sa.4, ss.404-427, 2020 (SSCI, Scopus)
2020
202031. Uluslararası Ticaret Teorilerinden Destinasyon Rekabetçiliği Modellerine Geçiş: Kavramsal Bir İnceleme
AKIN M. H., KARAMUSTAFA K., ÖZTÜRK Y.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.20, sa.1, ss.203-228, 2020 (TRDizin)
2020
202032. ULUSLARARASI TİCARET TEORİLERİNDEN DESTİNASYON REKABETÇİLİĞİ MODELLERİNE GEÇİŞ: KAVRAMSAL BİR İNCELEME
Akın M. H., Karamustafa K., Öztürk Y.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.20, sa.1, ss.203-228, 2020 (TRDizin)
2019
201933. Modernite ve Postmodernite Etrafında ŞekillenenTurizm Olgusu ve Gelişimi
KARAMUSTAFA K., Nazlı Ö.
Tüketici ve Tüketici Araştırmaları Dergisi
, 2019 (TRDizin)
2019
201934. Delphi Yöntemi ile Profesyonel Turist Rehberliği Mesleğine İlişkin Sorunların Tespit Edilmesi
KARAMUSTAFA K., Kılıçhan B.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , 2019 (TRDizin)
2019
201935. Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Akıllı Turizm Teknolojilerinin Olası Faydalarına Yönelik Algılarının Değerlendirilmesi
Karamustafa K., Yılmaz M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.3, ss.1669-1688, 2019 (TRDizin)
2018
201836. Tüketici Odaklı Yaklaşımla Hastanelerin Değerlendirilmesi: Samsun İli Örneği
KARAMUSTAFA K., AKBAŞ Y. Z.
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.207-230, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201837. Destination decision making and selection process
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K.
ROUTLEDGE HANDBOOK OF DESTINATION MARKETING
, ss.263-288, 2018 (SSCI)
2018
201838. MARKETING 4.0: IMPACTS OF TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS ON MARKETING ACTIVITIES
Başyazıcıoğlu H. N., Karamustafa K.
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.621-640, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201739. Ticari Mutfaklarda Yerel Yiyecek Satın Alma ve Kullanma Davranışı: Algılanan Engeller ve Faydalar
Karamustafa K., Ülker M.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.1, sa.4, ss.30-42, 2017 (TRDizin)
2017
201740. Marketing in food, hospitality, tourism and events: A critical approach
KARAMUSTAFA K.
ANNALS OF TOURISM RESEARCH
, cilt.67, ss.87-89, 2017 (SSCI, Scopus)
2017
201741. Individual Innovativeness of Chefs
KARAMUSTAFA K., KILIÇHAN R., ÇALHAN H.
Journal of Business Management and Economic Research
, cilt.1, ss.26-38, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201742. An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M., KILIÇHAN R.
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research , cilt.1, sa.1, ss.221-233, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201643. An Evaluatıon Of Cultural Values And Food Spendıng Wıth A Focus On Food Consumptıon
Karamustafa K., Ülker M., Kılıçhan R.
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research
, cilt.1, sa.1, ss.221-233, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201644. Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği
Karamustafa K., Birdir K., Kılıçhan R.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.29-69, 2016 (TRDizin)
2016
201645. Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği
KARAMUSTAFA K., BİRDİR K., KILIÇHAN R.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.29-69, 2016 (TRDizin)
2016
201646. Career paths of hotel general managers in Turkey
Okumus F., KARAMUSTAFA K., Sariisik M., Ulama S., Turkay O.
ASIA PACIFIC JOURNAL OF TOURISM RESEARCH
, cilt.21, sa.11, ss.1214-1226, 2016 (SSCI, Scopus)
2016
201647. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve İşletme Performansı İlişkisi
ÇAKİCİ A., ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K.
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.51-84, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201648. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü İlişkisi
ÇAKİCİ A., ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K.
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.117-148, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201549. Türkiye'deki İnternet Bankacılığı Hizmetlerinin Önem Başarım Analizi İle Değerlendirilmesi: Yozgat İli Örneği
KARAMUSTAFA K., ÖZOĞLU B.
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.39, sa.2, ss.108-131, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201550. Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi Kapadokya Bölgesi Örneği
KARAMUSTAFA K., TOSUN C., ÇALHAN H.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.117-148, 2015 (TRDizin)
2015
201551. Türkiye deki İnternet Bankacılığının Önem Başarım Analizi ile Değerlendirilmesi Yozgat İli Örneği
KARAMUSTAFA K., ÖZOĞLU B.
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , sa.39, ss.108-131, 2015 (Hakemli Dergi)
2013
201352. Risk Perceptions of a Mixed-Image Destination: The Case of Turkey's First-Time Versus Repeat Leisure Visitors
Karamustafa K., Fuchs G., Reichel A.
Journal of Hospitality Marketing and Management
, cilt.22, sa.3, ss.243-268, 2013 (Scopus)
2012
201253. Müşteri Değeri Müşteri Sermayesi Ve Otel Performansı İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
ÇALHAN H., ÇAKICI A. C., KARAMUSTAFA K.
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.33, sa.2, ss.87-120, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201254. Modern Mass Tourism Book Review
KARAMUSTAFA K.
Tourismos: an International Multidiciplinary Journal of Tourism , ss.433-436, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2011
201155. Satın Alma Karar Sürecinde Algılanan Risk: Paket Turlara Yönelik Bir Araştırma
KARAMUSTAFA K., ERBAŞ E.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi - Journal of Consumer and Consumption Research
, cilt.3, sa.1, ss.103-144, 2011 (TRDizin)
2010
201056. Performance of the Hotel Web Site Factors in Turkey
KARAMUSTAFA K., Oz M.
ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITESI IIBF DERGISI-ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY JOURNAL OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
, sa.2, ss.189-218, 2010 (ESCI, TRDizin)
2010
201057. Türkiye’de Konaklama İşletmelerinin Web Sitelerinde Yer Verilen Faktörlerin Başarımı
KARAMUSTAFA K., Öz M.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.189-218, 2010 (TRDizin)
2010
201058. Measuring the seasonality in tourism with the comparison of different methods
Karamustafa K., Ulama S.
EuroMed Journal of Business
, cilt.5, sa.2, ss.191-214, 2010 (ESCI, Scopus)
2010
201059. Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi ile Değerlendirilmesi
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K., ACAR N.
Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi , cilt.3, ss.1-26, 2010 (TRDizin)
2009
200960. Turizmde Uzun Dönemli Görüşe Sahip Olmak
KARAMUSTAFA K., Ulama Ş.
Kamu Mevzuatı: Aylık Yönetim, Hukuk ve Maliye Dergisi , cilt.1, ss.49-52, 2009 (Hakemsiz Dergi)
2008
200861. Uluslararası Turizm Dağıtım Kanalı Değer Zincirine İnternetin Katkısı: Fırsatlar ve Tehditlere Dayalı Bir Değerlendirme
KARAMUSTAFA K., Öz M.
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.21, ss.273-291, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200762. Tüketicilerin Bireysel Banka Tercihine İlişkin Kayseri İlinde Yapılan Bir Araştırma
KARAMUSTAFA K., Yılmaz M.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi İ. İ. B. F. Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.56-92, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
200663. Paket Tur Operasyonunda Turist Rehberlerinin Karşılaştıkları Yönetsel Sorunlar Üzerine Bir Araştırma
Karamustafa K., Çeşmeci N.
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.17, sa.1, ss.70-86, 2006 (TRDizin)
2005
200564. Impact of an economic crisis - Evidence from Turkey
Okumuş F., Karamustafa K.
ANNALS OF TOURISM RESEARCH
, cilt.32, sa.4, ss.942-961, 2005 (SSCI, Scopus)
2005
200565. Tourism public policy and the strategic management of failure
Karamustafa K.
ANNALS OF TOURISM RESEARCH
, cilt.32, sa.2, ss.508-509, 2005 (SSCI, Scopus)
2005
200566. Tourism Public Policy and the Strategic Management of Failure Book Review
KARAMUSTAFA K.
Annals of Tourism Research , ss.508-509, 2005 (SSCI, Scopus)
2003
200367. Kredi Kartı Sahip ve Kullanıcılarının Kredi Kartı Kullanımlarını Değerlendirmeye Yönelik Nevşehir İlinde Yapılan Bir Araştırma
KARAMUSTAFA K., Biçkes M.
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.15, ss.91-113, 2003 (Hakemli Dergi)
2002
200268. Türkiye’de Dış Aktif Turizmin Gelişmesinde Yabancı Tur Operatörlerinin Rolü
Kuşluvan S., KARAMUSTAFA K.
Pazarlama , cilt.16, ss.18-28, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200269. Otel İşletmelerinde İş Analizi Tekniklerinin Kullanımı ve Yöneticilerin İş Analizi Tekniği ile İlgili Algılamaları: Nevşehir Yöresi Örneği
Akoğlan Kozak M., KARAMUSTAFA K.
Turizm Akademik , cilt.1, ss.55-71, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200270. Türkiye'de İç Turizm Açısından İnternet Kullanımı
KARAMUSTAFA K.
Pazarlama Dünyası , cilt.16, ss.38-45, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200271. Türkiye'deki Konaklama İşletmelerinin Web sayfalarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Çalışma
KARAMUSTAFA K., Biçkes M., Ulama Ş.
Erciyes Ünive gyt5rsitesi İ.İ.B.F. Dergisi , cilt.19, ss.51-92, 2002 (Hakemli Dergi)
2001
200172. Multinational hotel development in developing countries: an exploratory analysis of critical policy issues
Kuşluvan S., KARAMUSTAFA K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF TOURISM RESEARCH
, cilt.3, ss.179-197, 2001 (SSCI, Scopus)
2001
200173. İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye’yi Değerlendirmesi
KARAMUSTAFA K., Kuşluvan S.
Pazarlama Dünyası , cilt.15, ss.16-24, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
200174. İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye yi Değerledirmesi
KARAMUSTAFA K., KUŞLUVAN S.
Pazarlama Dünyası , cilt.15, ss.16-24, 2001 (Hakemli Dergi)
2000
200075. Cooperative Marketing in the Accommodation Subsector: Southeastern Mediterranean Perspectives
Dieke P., KARAMUSTAFA K.
Thunderbird International Business Review
, cilt.42, sa.4, ss.467-494, 2000 (ESCI, Scopus)
2000
200076. Marketing-channel relationships: Turkey's resort purveyors' interactions with international tour operators
Karamustafa K.
Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly
, cilt.41, sa.4, ss.21-31, 2000 (SCI-Expanded, Scopus)
1999
199977. Tourism Economic Development European Experiences Book Review
KARAMUSTAFA K.
International Journal of Contemporary Hospitality Management
, ss.143, 1999 (SSCI, Scopus)
1994
199478. Pazarlık Kavramı ve Pazarlık Sürecinde Otel-Seyahat Acentası Pazarlık Sorunlarının Nevşehir Yöresinde İncelenmesi
Akoğlan M., KARAMUSTAFA K.
Turizm Yıllığı 1994 , sa.1, ss.8-24, 1994 (Hakemsiz Dergi)
1994
199479. Türk Konaklama Sektöründe Personel Eğitimi ve Mevcut Uygulamalara Yönelik Bir Araştırma
KARAMUSTAFA K., İlhan İ.
Anatolia Turizm Çevre ve Kültür Dergisi , ss.43-47, 1994 (Hakemsiz Dergi)
1994
199480. Otel İşletmelerinde Yiyecek-İçecek Bölümünde Maliyet-Fiyat-Verimlilik İlişkileri ve Bir Örnek
KARAMUSTAFA K.
Anatolia Turizm Çevre ve Kültür Dergisi , ss.58-63, 1994 (Hakemsiz Dergi)
1993
199381. Turist Profili ve Tesis Türü Uygunluğuna Bir Örnek Model: Nevşehir Yöresi
Akoğlan M., KARAMUSTAFA K.
Turizm Yıllığı 1993 , sa.1, ss.26-36, 1993 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Yerel Gastronomik Ürünlerin Ticarileşmesinde Kadın Kooperatiflerinin Rolü Bir Model Önerisi
ÜLKER M., ÜLKER P., KARAMUSTAFA K.
24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2024, ss.777-795, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. The Future of Tour Guidance: An Evaluation Based on Evolving Technological Advancements
AYSİN ÖRNEK N., KARAMUSTAFA K.
The 8th International Research Forum on Guided Tours, Bolzano, İtalya, 28 - 30 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2020
20203. Destination Life Cycle: A Conceptual Approach based on the Turkish Experience
Karamustafa K., Yılmaz M.
International Travel & Tourism Dynamics (ITTD) 2020, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2020, ss.391, (Özet Bildiri)
2020
20204. The Role of Culture on Service Failure Perceptions and Service Recovery Expectations in Restaurants
Ülker M., Karamustafa K., Şahbaz R. P.
International Travel and Tourism Dynamics (ITTD20), Ankara, Türkiye, 8 - 09 Ekim 2020, cilt.0, sa.0, ss.401, (Özet Bildiri)
2020
20205. PAYDAŞLAR PERSPEKTİFİNDEN DESTİNASYON REKABETÇİLİĞİ: KAPADOKYA BÖLGESİ ÖRNEĞİ
Karamustafa K., Öztürk Y., Akın M. H.
MTCON-Conference on Managing Tourism Across Continents, Antalya, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2020, ss.1667-1675, (Özet Bildiri)
2020
20206. Paydaşlar Perspektifinden Destinasyon Rekabetçiliği: Kapadokya Bölgesi Örneği
KARAMUSTAFA K., ÖZTÜRK Y., AKIN M. H.
MTCON-Conference on Managing Tourism Across Continents, Türkiye, 2 - 04 Eylül 2020, ss.1696-1704, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Turistlerin Restoran Tercihinde Dikkate Aldığı Sağlık ile İlgili Faktörlerin Değerlendirilmesi
KARAMUSTAFA K., ÜLKER P.
19. Ulusal Turizm Kongresi, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.1058-1079, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Sağlık Turizmi Çerçevesinde Turistik Bir Ürün Olarak Yerel Yiyeceklerin Kullanılması
Karamustafa K., Ülker M.
19. Ulusal Turizm Kongresi, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.1080-1096, (Tam Metin Bildiri)
2018
20189. Sağlık Turizmi Bağlamında Yerel Yiyeceklerin Turistik Bir Ürün Olarak Kullanılması
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
19. Ulusal Turizm Kongresi, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.1080-1096, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. The Importance of Local Food in the Formation of Tourist Experinces and Its Sustainability: A Conceptual Evaluation
Karamustafa K., Ülker M., Ülker P.
The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2018), Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, cilt.1, ss.810-816, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. The Importance of Local Food in the Formation of Tourist Experinces and Its Sustainability: A Conceptual Evaluation
Karamustafa K., Ülker M., Ülker P.
The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2018), Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, cilt.1, ss.810-816, (Tam Metin Bildiri)
2018
201812. Pazarlama 4.0:Teknolojik Gelişmelerin Pazarlamaya Yansımaları
BAŞYAZICIOĞLU H. N., KARAMUSTAFA K.
SOSCON Uluslararası Sosyal Bilimler ve İnovasyon Kongresi, 11 - 13 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2017
201713. Using Local Food and Beverges in Tourism: Conceptual Study
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
2nd International Tourism and Microbial Food Safety Congress, 13 - 15 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. Using Local Food and Beverages in Tourism: A Conceptual Study
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
2nd International Tourism and Microbial Food Safety Congress, Antalya, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2017, cilt.1, sa.1, ss.27-29, (Özet Bildiri)
2017
201715. Ticari Mutfaklarda Yerel Yiyecek Satın Alma ve Kullanma Davranışı: Algılanan Engeller ve Faydalar
Karamustafa K., Ülker M.
18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, cilt.1, sa.1, ss.775-785, (Tam Metin Bildiri)
2017
201716. Individual Innovativeness of Chefs
Karamustafa K., Kılıçhan R., Çalhan H.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 23 - 30 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.1490-1500, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Chefs’xx Intention to Use Local Food: Its Relation with Local Food Qualities and Chefs’xx Local Food Familarities
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
4th International Congress of Tourism and Management Researches, 12 - 14 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201718. Chefs’ Intentions to Use Local Food:Its Relation with Local Food Qualities and Chefs’xx Local Food Familiarities
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
4th International Congress of Tourism and Management Researches, Girne, KUZEY KIBRIS TÜRK CUM., Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017, cilt.1, ss.752-768, (Tam Metin Bildiri)
2017
201719. Chefs' Intentions to Use Local Food:Its Relation with Local Food Qualities and Chefs' Local Food Familiarities
Karamustafa K., Ülker M.
4th International Congress of Tourism and Management Researches, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017, cilt.1, sa.1, ss.752-768, (Tam Metin Bildiri)
2016
201620. An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
2nd Eurasıa Internatıonal Tourısm Congress: Current Issues, Trends, And Indıcators, Konya, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)
2012
201221. Destinasyon İmajı ve Yahyalı Bölgesi
KARAMUSTAFA K., KILIÇHAN R.
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, cilt.1, ss.551-568, (Tam Metin Bildiri)
2012
201222. Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansı
ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K., TOSUN C.
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, cilt.1, ss.473-502, (Tam Metin Bildiri)
2013
201323. Tüketicilerin Destinasyon Seçme Kriterleri Çerçevesinde Yahyalı nın Değerlendirilmesi
ACAR N., GÜLLÜ K., KARAMUSTAFA K.
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 5 - 07 Haziran 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201224. The Role Of Tourism In The Economic Development Process The Case Of Turkish Tourism
GÜLLÜ İ., KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K.
Forum on Social Sciences: World Economic Development Paradigm: Market and Beyond, Baku, Azerbaycan, 18 - 21 Ekim 2012, cilt.1, ss.359-372, (Tam Metin Bildiri)
2012
201225. Destinasyon İmajı ve Yahyalı Bölgesi
Karamustafa K., Kılıçhan R.
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, ss.551-568, (Tam Metin Bildiri)
2012
201226. Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansının Değerlendirilmesi
ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K., TOSUN C.
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, ss.473-502, (Tam Metin Bildiri)
2012
201227. Promotional Activities in Hotels: Applications in the Turkey's Region of Cappadocia
Acar N., GÜLLÜ K., Karamustafa K.
8th International Strategic Management Conference, Barcelona, İspanya, 21 - 23 Haziran 2012, cilt.58, ss.1027-1036, (Tam Metin Bildiri)
2011
201128. Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapan Yapan Firmaların Hizmet Kalitesinin Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi Nevşehir Örneği
KARAMUSTAFA K., ACAR N., GÜLLÜ K.
Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu 2011, Konya, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2011, ss.317-328, (Tam Metin Bildiri)
2011
201129. Problems Encountered by the Exporting Firms: An Application in the City of Kayseri
Akdoğan M. Ş., Karamustafa K., Güllü K., Uyar K., Gullu I.
7th International Strategic Management Conference, Paris, Fransa, 30 Haziran - 02 Temmuz 2011, cilt.24, (Tam Metin Bildiri)
2009
200930. MEASURING THE SEASONALITY WITH THE COMPARISION OF DIFFERENT METHODS IN THE CASE OF TURKISH TOURISM
KARAMUSTAFA K., Ulama S.
2nd Annual EuroMed Conference of the EuroMed-Academy-of-Business, Salerno, İtalya, 26 - 28 Ekim 2009, ss.934-952, (Tam Metin Bildiri)
2009
200931. Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K., ACAR N.
14. Ulusal Pazarlama Kongresi, Yozgat, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2009, ss.46-60, (Tam Metin Bildiri)
2009
200932. Termal Turizm Açısından Kozaklı İlçesinin Rekabetçilik Analizi
KARAMUSTAFA K., Ulama Ş., ERBAŞ E.
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2009, ss.495-514, (Tam Metin Bildiri)
2009
200933. Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi İle Değerlendirilmesi
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K., ACAR N.
14.Ulusal Pazarlama Kongresi, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2009, (Tam Metin Bildiri)
2008
200834. Demografik Özelliklerin Stres Hakkındaki Düşünce ve Algılamalar Üzerine Etkisi: Turizm Sektörü Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
Sarıışık M., Akova O., Güven E., KARAMUSTAFA K.
1. Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2008, ss.165-179, (Tam Metin Bildiri)
2005
200535. Türkiye'deki Seyahat Acentalarının İnternet Web Sayfalarının İçerik Değerlendirmesine Yönelik Bir Çalışma
KARAMUSTAFA K., Ulama Ş.
10. Ulusal Pazarlama Kongresi, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Kasım 2005, ss.85-105, (Tam Metin Bildiri)
1999
199936. Can the Internet Eliminate the Power of Tourism Intermediaries over Developing Countries Tourism Services? A Situational Analysis of Turkey
Dieke P., KARAMUSTAFA K.
The Eight Annual CHME Hospitality Research Conference, Birleşik Krallık, 1 - 04 Nisan 1999, cilt.2, ss.364-368, (Özet Bildiri)
1994
199437. Turizm Eğitim Kurumları ve İşletmeleri Arasındaki İşbirliği İçin Bir Öneri
YILDIZ R., KARAMUSTAFA K., İlhan İ.
I. Turizm Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 17 - 18 Kasım 1994, ss.176-193, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Ticaret Yolları ve Gastronomi
ÜLKER M., KARAMUSTAFA K.
Gastro-Coğrafya, Oğuz Diker, Nuray Türker, Faruk Alaeddinoğlu, Duran Cankül, Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.94-111, 2023
2021
20212. Mutfakta Maliyet Kontrol Süreci
Karamustafa K., Ülker M.
Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Doç. Dr. Lütfi BUYRUK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.129-152, 2021
2021
20213. Turizm Sektöründe Yapay Zeka Uygulamaları
Karamustafa K., Örnek N.
Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler III, Şule Aydın ve Mustafa Boz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.20-43, 2021
2021
20214. Turizm Sektöründe Yapay Zeka Uygulamaları
KARAMUSTAFA K., Nazlı Ö.
Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler III, Şule Aydın, Mustafa Boz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.20-43, 2021
2021
20215. Sağlık İşletmelerinde Pazarlama
KARAMUSTAFA K., AKIN M. H.
Sağlık İşletmeciliği ve Modern Yönetim Uygulamaları, DErviş Boztosun, Özgür Demirtaş, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, ss.25-66, 2021
2021
20216. Mutfakta maliyet Kontrol Süreci
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
Konaklama Ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Lütfi Buyruk, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.129-152, 2021
2019
20198. Profesyonel Restoran Yönetimi : İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar
SARIIŞIK M., ÇAVUŞ Ş., KARAMUSTAFA K.
DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2019
2019
20199. Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler
AKGÜNDÜZ Y., KARAMUSTAFA K.
Kavramlarla ve Örneklerle GENEL TURİZM, Çakıcı, A.Celil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.325-340, 2019
2019
201910. **Servis Yönetimi
ULAMA Ş., ERBAŞ E., KARAMUSTAFA K.
Profesyonel Restoran Yönetimi, Mehmet Sarıışık, Şenol Çavuş, Kurtuluş Karamustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-252, 2019
2019
201911. Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler
AKGÜNDÜZ Y., KARAMUSTAFA K.
Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, A. Celil Çakıcı, Editör, Detay, Ankara, ss.325-336, 2019
2018
201813. Turist Rehberliği ve Teknoloji
KARAMUSTAFA K., Çapar G.
Turist Rehberliği, Seçkin Eser, Seda Şahin, Abdulcelil Çakıcı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-2019, 2018
2018
201814. Yiyecek ve İçecek İşletmesi Kurma Fikri, Yapılabilirliği ve Yatırım Kararı
Karamustafa K., Kılıçhan R., Ülker P.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş Karamustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.75-130, 2018
2018
201815. Yiyecek ve İçecek Sektörü
KARAMUSTAFA K., ÜLKER M.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş Karamustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.9-46, 2018
2018
201816. Turist Rehberliği ve Teknoloji
ÇAPAR G., KARAMUSTAFA K.
Turist Rehberliği, Seçkin Eser, Seda Şahin, A.Celil Çakıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.205-2016, 2018
2018
201817. Destination Decision Making and Selection Process
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K.
The Routledge Handbook of Destination Marketing, Dogan Gursoy, Christina G. Chi, Editör, Routledge, ILLIUS, ss.263-275, 2018
2018
201818. Yiyecek ve İçecek İşletmesi Kurma Fikri, Yapılabilirliği ve Yatırım Kararı
KARAMUSTAFA K., KILIÇHAN R., SAYGIN P.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş KARAMUSTAFA, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.75-130, 2018
2018
201819. Destination Decision Making and Selection Process
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K.
The Routledge Handbook of Destination Marketing, Gursoy Dogan, Christina G. Chi, Editör, Routledge, ss.263-288, 2018
2017
201720. Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
KARAMUSTAFA K., AKIN M. H.
Sağlık Turizmi, Tengilimoğlu, Dilaver, Editör, Siyasal, ss.234-268, 2017
2017
201721. Sağlık Turizminde Pazar Bölümlendirme ve Hedef Pazar
Karamustafa K., Akın M. H.
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.243-268, 2017
2013
201322. 14. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı
KARAMUSTAFA K.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2013
2013
201323. Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K., ÇELİK A.
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.171-198, 2013
2013
201324. Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K., ÇELİK A.
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.171-198, 2013
2012
201225. Hizmet Satın Alma Süreci
KARAMUSTAFA K.
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, ss.20-54, 2012
2012
201226. Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
KARAMUSTAFA K.
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, ss.2-28, 2012
2012
201227. Hizmet Satın Alma Süreci
KARAMUSTAFA K.
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.20-54, 2012
2012
201228. Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
KARAMUSTAFA K.
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.2-28, 2012
2011
201129. PROFESYONEL RESTORAN YÖNETİMİ İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar
Karamustafa K. (Editör), Sarıışık M. (Editör), Çavuş Ş. (Editör)
Detay, Ankara, 2011
2010
201030. V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiri Kitabı
Kozak N., KARAMUSTAFA K.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010
2010
201031. Konaklama İşletmelerinde Pazar Odaklılık Uygulamaları
KARAMUSTAFA K., GÜLLÜ K., ACAR N., ULAMA Ş.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010
2010
201032. Servis Yönetimi
Ulama Ş., ERBAŞ E., KARAMUSTAFA K.
Profesyonel Restoran Yönetimi: İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Sarıışık, M., Çavuş, Ş. ve Kareamustafa, K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-253, 2010
2003
200333. Organizational Culture and its Impacts on Employee Attitudes and Behaviors in Tourism and Hospitality Organizations
Kuşluvan Z., Karamustafa K.
Managing Employee Attitudes and Behaviours in the Tourism Industry, Salih Kuşluvan, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.453-0, 2003
Ansiklopedide Bölümler
2005
20053. International Encyclopedia of Hospitality Management
KARAMUSTAFA K.
Butterworth-Heinemann , ss.7, 2005
Diğer Yayınlar
2017
20171. Marketing in Food, Hospitality, Tourism and Events: A Critical Approach
KARAMUSTAFA K.
Teknik Rapor, 2017
2012
20122. Modern Mass Tourism: Book Review, Tourismos: An International Multidisciplinary Journal of Tourism, 7(1)
KARAMUSTAFA K.
Diğer, ss.433-436, 2012
2005
20053. Tourism Public Policy, and the Strategic Management of Failure", Publication in Review, Annals of Tourism Research, 32
KARAMUSTAFA K.
Diğer, ss.508-509, 2005
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorYİYECEK-İÇECEK OPERASYONLARINDA MUTFAK KAYNAKLI HİZMET HATALARI VE TELAFİ STRATEJİLERİ SENARYO YAKLAŞIMI İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), ŞAHBAZ R. P., ÜLKER M.
2021 - 2023
2021 - 2023Turizmde Dönemsel Evrilmeler ve Turist Rehberliği Bir Delphi Uygulaması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Karamustafa K. (Yürütücü), Örnek N.
2017 - 2020
2017 - 2020Bir Turistik Destinasyon Olarak Kapadokya Bölgesinin Destinasyon Rekabetçiliği Analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), AKIN M. H., ÖZTÜRK Y.
2019 - 2019
2019 - 2019KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE AKILLI TURİZM TEKNOLOJİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), YILMAZ M.
2017 - 2018
2017 - 2018TÜKETİCİLERİN RESTORAN TERCİHİNDE DİKKATE ALDIĞI FAKTÖRLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), SAYGIN P.
2017 - 2018
2017 - 2018TEKNOLOJİ KABUL MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI VE HAVAYOLU MOBİL UYGULAMALARININ KABULÜNE YÖNELİK BİR MODEL ÖNERİSİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), BAŞYAZICIOĞLU H. N.
2016 - 2017
2016 - 2017MUTFAKTA ÇALIŞAN ŞEFLERİN YİYECEK ÜRETİMİNDE YEREL ÜRÜN KULLANIMLARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), ÜLKER M.
2015 - 2017
2015 - 2017Türkiye'ye Gelen Ziyaretçilerin Gastronomik Akımlara Yönelik Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), KILIÇHAN R., BİRDİR K.
2013 - 2014
2013 - 201414. ULUSAL TURİZM KONGRESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), UMUR M., KILIÇHAN R., ŞANLIOĞLU Ö., ÇALHAN H., ÇANAKÇI T., et al.
2012 - 2012
2012 - 2012How to Attract Elementary School Leavers to Technical TVE Schools
AB Destekli Diğer Projeler
2009 - 2009
2009 - 2009
Cooperation between School, Higher Education and Working Life in a Changing Learning Environment - Focus on the Swedish Health Care Programme and the Child and Recreation Programme
AB Destekli Diğer Projeler
2005 - 2006
2005 - 2006MYO ÖĞRETİM ELEMANLARININ BİLGİ, BECERİ, İŞBİRLİĞİ VE ENDÜSTRİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIM PROJESİ
AB Destekli Diğer Projeler
KARAMUSTAFA K.
2004 - 2005
2004 - 2005AVRUPA ÜLKELERİNDE MESLEKİ EĞİTİM SİSTEMİ VE ENDÜSTRİ İLE İLİŞKİSİ
AB Destekli Diğer Projeler
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü)
2001 - 2002
2001 - 20022001-2002 BOTAŞ Türkiye Doğal Gaz Talep Tahmin Projesi: Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Sivas İlleri
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
KARAMUSTAFA K.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorInternational Review of Management and Marketing
Yayın Kurul Üyesi
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorTurizm & Araştırma Dergisi
Yayın Kurul Üyesi
2000 - 2016
2000 - 2016Yayın Kurul Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorAlan Koordinatörü
Danışman
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Haziran 2014
Haziran 2014MKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2011
Ocak 2011Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2010
Ocak 2010Cumhuriyet Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2009
Ocak 2009Afyon Kocatepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2009
Ocak 2009Journal of Hospitality Applications and Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2009
Ocak 2009African Journal of Business Management
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2008
Ocak 2008International Journal of Contemporary Hospitality Management
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2007
Ocak 2007Cornell Hospitality Quarterly
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2006
Ocak 2006Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2005
Şubat 2005Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD)
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2005
Ocak 2005Annals of Tourism Research
SSCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2003
Ocak 2003Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2001
Ocak 2001Erciyes Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ödüller
Ekim 2020
Ekim 2020Restoranlarda Hizmet Hatası Algıları ve Hizmet İyileştirme Beklentileri Üzerinde Kültürün Rolü
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Kasım 2014 - 01 Kasım 2014
01 Kasım 2014 - 01 Kasım 201416. Ulusal Turizm Kongresi
Oturum Başkanı
Ankara-Türkiye
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011